| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 23 de setembre de 2019


dimecres, 29 d'octubre de 2008
>

El ple de Ripoll aprova incrementar un 36% el preu de la recollida de deixalles amb el vot en contra de CiU

El govern (ERC i PSC) diu que ho fixa l'estudi de costos del Consell del Ripollès

JORDI CASAS. Ripoll
El ple de Ripoll va aprovar ahir a la nit les ordenances pel 2009 amb la congelació dels impostos però amb un increment del 36% del preu de la recollida de deixalles amb els vots de l'equip de govern (ERC-PSC). CiU, a l'oposició, s'hi va oposar perquè volia més informació sobre aquest increment, tot i que es va manifestar d'acord amb la resta de les taxes, preus públics i impostos. El ple va aprovar dues pòlisses, d'1 i d'1,4 milions, la segona amb CiU en contra, perquè incloïa una ampliació.

El regidor d'Hisenda, Jaume Camps, va recordar que el servei de recollida de deixalles està comarcalitzat i que el cost està fixat per un estudi de costos del Consell del Ripollès. Segons ell, l'increment ha estat provocat pel tractament dels lixiviats a Olot de l'abocador de les Llosses ara clausurat, pel cost d'anar a abocar les deixalles a l'abocador d'Orís (Osona) i per fer front al dret d'equilibri financer del servei reclamat pel concessionari.

En nom de CiU, Josep Maria Creixans es va mostrar d'acord amb totes les ordenances tot i que va recordar que l'increment d'impostos com l'IBI ja s'havia fet en exercicis anteriors. Sí que va demanar explicacions sobre l'increment del 36% de la recollida de deixalles. «Com a regidor, haig de poder explicar als ripollesos aquesta pujada tan forta», va indicar. Segons ell, des que CiU no és a l'Ajuntament, és a dir, des del 2003, les deixalles s'han incrementat un 250%, ja que han passat de costar 36 euros a costar-ne 125. A més, va afegir que per cada euro que es liquida pel reciclatge aquest en costa 5. Per això, va proposar deixar-ho tot a sobre la taula per aclarir els dubtes i, si calia, donar-hi suport. L'alcaldessa, Teresa Jordà, va oferir parlar-ne, tot i aprovar les ordenances inicialment, recordant que encara cal l'aprovació definitiva.

El president del Consell del Ripollès, Enric Pérez, que també és regidor de Ripoll, va recordar la complexitat de l'estudi de costos i va defensar els tècnics redactors. «La mare dels ous és incrementar el reciclatge i les tones que portem a l'abocador. No ens enganyem», va concloure.

IBI - Es manté igual

IAE - Es manté igual

Impost de construccions i obres - Es manté igual

Impost de vehicles - Es manté igual

Plusvàlues - Es manté igual

Preus públics i taxes - Increment d'entre el 4 i el 4,5%

Preus públics serveis esportius - 5%


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El pressupost de Begur pel 2009 congela els capítols de personal i béns i serveis però manté les inversions

>Maçanet apuja la recollida de la brossa un 20%

>A la Bisbal no toquen l'IBI el 2009

>Tossa congela els impostos de la construcció i d'activitats econòmiques i la taxa de l'aigua

>Les ordenances fiscals del 2009, amb dues noves taxes, divideix el vot entre l'oposició de Palamós

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.