| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 9 d'agost de 2020


dimecres, 29 d'octubre de 2008
>

Maresme. El desallotjament de dues fàbriques de Mataró ocupades acaba amb 4 detinguts

Els Mossos d'Esquadra van fer les actuacions en una sola operació durant el matí d'ahir

LLUÍS ARCAL. Mataró
Els desallotjament de dues fàbriques ocupades a Mataró es va saldar ahir al matí amb quatre persones detingudes. Segons els Mossos d'Esquadra, responsables de l'operatiu, els joves van ser detinguts per «desobediència a un agent de l'autoritat». L'actuació policial va començar a dos quarts de set del matí i de manera simultània es van desallotjar els dos immobles. Els Mossos a més van comentar que en el moment de l'actuació no hi va haver incidents i, en el cas de La Fibra, a la plaça pintor Cusachs, hi havia tres persones dormint-hi. Per la seva banda, els esquàters es van concentrar ahir al vespre davant l'ajuntament.


 Foto: QUIM PUIG LLUÍS ARCAL

+ A l'esquerra la concentració davant de l'ajuntament de Mataró. A la dreta el desallotjament de l'antiga fàbrica Secopal. Foto: QUIM PUIG LLUÍS ARCAL

Quatre joves detinguts va ser el balanç de l'operatiu per desallotjar dues fàbriques ocupades de Mataró. Segons els Mossos d'Esquadra, responsables de les accions, els quatre joves van ser detinguts «per desobediència a un agent de l'autoritat». Aquests fets van passar ahir a mig matí, després que a dos quarts de set del matí comencés el desallotjament dels centres La Fibra –els antics tallers Cip, a la plaça pintor Cusachs– i l'espai Àcrata, nom amb què es va rebatejar l'antiga fàbrica tèxtil Secopal, situada al carrer Antoni Puigblanch. Segons els Mossos, a banda d'aquestes quatre detencions l'operació es va desenvolupar sense incidents. La policia de la Generalitat, però, va precisar que en el moment d'entrar a la Fibra hi havia tres persones dormint que van ser desallotjades.

Per la seva banda i a través d'un comunicat, els esquàters van explicar que «els Mossos han practicat la tàctica del segrest al mig del carrer i han identificat tothom a còpia d'empentes i caigudes al·legant una identificació preventiva», fet que els afectats qualificaven d'«il·legal». L'antiga fàbrica Secopal es trobava ocupada des del maig, mentre que La Fibra acollia les activitats que feien els esquàters des del juliol del 2005. Precisament avui les màquines comencen a tirar a terra les antigues dependències ocupades. En aquest punt està previst que en els propers anys hi hagi equipaments educatius per al barri de Rocafonda.

Com a resposta al desallotjament, els esquàters van convocar ahir al vespre una concentració davant de l'ajuntament de Mataró per mostrar el seu rebuig pels desallotjaments. Durant la protesta els manifestants van llegir un manifest en què, entre altres, van explicar que la detenció dels quatre joves es va produir mentre aquests «es dirigien al barri de Rocafonda per comprovar l'estat de La Fibra».

Segons els esquàters, els Mossos van traslladar els quatre joves fins a la comissaria «on han estat retinguts durant set hores». Els manifestants van seguir concentrats davant l'ajuntament per esperar els seus companys detinguts. Al tancament d'aquesta edició el militant de la CUP Joan Jubany va denunciar que un cop acabada la concentració quatre agents del Mossos d'Esquadra el van agredir «perquè estava fent fotos dels cotxes policials que hi havia darrere l'ajuntament».

L'afectat va detallar que els agents el van retenir durant 10 minuts. «Em van treure el braç de lloc i fins que no van arribar un cap de la policia local i el regidor de la CUP no em van deixar anar» comentava Jubany camí de l'hospital. Ara encara queden a Mataró nou immobles ocupats.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.