| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 30 de maig de 2024


dimarts, 28 d'octubre de 2008
>

L'Institut Català d'Energia no pot actuar en edificis privats que malgasten llumCLARA RIBAS. Barcelona

L'Institut Català d'Energia, (Icaen) no té capacitat per actuar en casos en què es detecti un malbaratament d'energia en edificis privats, com els que s'han detectat, des d'aquest diari, en diversos blocs situats a la zona del 22@, al districte de Sant Martí.

Fonts de l'Institut han explicat que des d'aquest organisme es treballa per la conscienciació i la incentivació en l'estalvi d'energia i, paral·lelament, es controla que no hi hagi malbaratament en els edificis oficials del govern català.

Així, segons les mateixes fonts, des de l'acord de govern aprovat l'abril del 2007 en aquest sentit, s'han iniciat auditories per determinar cas per cas què gasta cada un dels edificis oficials per determinar així què es pot estalviar. A partir d'aquí s'acorden quines són les mesures a prendre per assegurar un ús correcte de l'energia a cada una de les entitats de la Generalitat. Una vegada es té el resultat de l'auditoria, es redacta un projecte i s'assigna una persona a coordinar les accions dirigides a estalviar energia.

Entre altres conceptes, es fixa la temperatura de l'aire condicionat a 20 graus a l'hivern i 25 a l'estiu, i es potencia l'ús de vehicles híbrids. Pel que fa a l'horari de l'enllumenat de les oficines, també s'estableixen segons cada cas, des de les oficines administratives fins a l'ús de la il·luminació als hospitals.TAMPOC EL 22@
També basant-se en el fet que la llum que es gasta en els casos citats anteriorment és en edificis privats, fonts de la societat municipal 22@ han assegurat que, des d'aquesta no s'exerceix cap tipus de vigilància sobre si els edificis del nou districte urbanístic fan un ús correcte de l'enllumenat interior.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelona vetlla pels seus espais verds

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.