| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 16 d'octubre de 2019


diumenge, 26 d'octubre de 2008
>

L'Audiència de Girona celebrarà el judici amb més acusats de la seva història

És un cas de tràfic de droga del 2005, hi haurà 21 acusats i el fiscal demana entre sis i nou anys

FIDEL BALÉS. Girona
El tribunal de la secció tercera de l'Audiència celebrarà abans de final d'any el judici amb el nombre més elevat d'acusats –un total de 21– que s'hagin jutjat de cop a l'Audiència de Girona. Els nombrosos acusats i els advocats corresponents –onze en total– han fet que la vista s'hagi de celebrar a la sala de vistes de la secció primera i destinar una part de l'espai del públic a banc dels acusats. Es tracta d'un cas de tràfic de droga a gran escala que va acabar amb el comís de 4.270 quilos d'haixix en una cala de Tossa de Mar, l'any 2005. El ministeri fiscal demana penes d'entre sis anys i mig i nou anys de presó, i les defenses, l'absolució.


+ Un mosso amb els paquets de droga comissats.

Aquest cas, que ha entrat recentment a la secció tercera de l'Audiència, s'ha de resoldre de manera urgent ja que l'únic acusat empresonat per aquest cas de tràfic de drogues, Omar Ghazi, acaba el termini prorrogat de presó preventiva el 26 de desembre.

L'acusació pública demana una pena de sis anys i mig de presó per a Omar Ghazi, Mohamed El Yahyaoui, Mohamed Bellahassan, Azzedine Kattots, Ahmida El Yayoui, Abdelkrim Ouaalit, Abdelilah El Khassal, Omar Oilkade, Hamid Azzuchi, Mohamed Maharoufi, Moussa El Yaakoubi, Mimoun Adraoui, Rachid Azouaghe, Fouad El Hargouachi, Abdelmajid El Yakaoubi, Jamal Daodi, Mohamed Founti, Mohammadi El Yakoubi, Sabir Laaroussi, Hamid Zaynoun i Mimoun El Moumni. Per a Ghazi i per a Mohamed El Yahyaoui l'acusació pública demana, a més, una altra pena de tres anys de presó per haver falsificat la matrícula d'un vehicle.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, Omar Ghazi va organitzar, juntament amb un grup de gent, una trobada per parlar d'un subministrament de droga que havia de ser desembarcat a la costa catalana. D'aquestes persones, només Ghazi ha pogut ser identificat.

El dia 26 de desembre del 2005 es va fer aquesta operació i diversos vehicles van anar a la cala Llevadó, a Tossa, per poder transportar l'haixix. Els acusats, sempre segons el fiscal, van desembarcar 163 farcells amb 4.270 quilos d'haixix d'una embarcació que no ha pogut ser localitzada. Els paquets van ser traslladats fins a dues furgonetes pels sospitosos, que també van portar bidons de gasolina a la barca perquè pogués tornar.

Mentre els camàlics estaven fent la seva feina, els Mossos van rebre una trucada que els alertava de tota aquesta situació. Els agents van irrompre a mig desembarcament i van aconseguir agafar els paquets de droga. Una de les furgonetes va ser localitzada al final del camí de la cala, i l'altra va ser interceptada pels agents quan s'incorporava a la carretera. El conductor, Mohamed El Yahyaoui, va xocar amb dos cotxes policials i els Mossos van haver de disparar un tret a la roda del vehicle.

La resta dels acusats van ser enxampats més tard al bosc, a la carretera i a l'estació d'autobusos. El ministeri fiscal manté que la roba de tots aquests homes feia pudor de combustible, senyal que havien participat en el desembarcament. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Audiència de Girona celebrarà el judici amb més acusats de la seva història

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.