| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 d'octubre de 2021


diumenge, 26 d'octubre de 2008
>

Usuaris de la bicicleta reclamen espais per a les bicis als trensA. BALLBONA. Barcelona

+ Els usuaris de la bicicleta, amb les reclamacions, ahir a l'estació de Sants. Foto: ORIOL DURAN

Una trentena d'usuaris de la bicicleta, convocats per l'entitat Amics de la Bici, van reclamar ahir que els trens de rodalies i de llarga distància, inclòs el tren d'alta velocitat (TAV), tinguin espais habilitats per portar-hi bicicletes. Els usuaris van adreçar-se a l'oficina d'atenció al client de Renfe a l'estació de Sants, on van entregar les seves cartes de reclamació, en les quals exigeixen «l'establiment d'una quota de places per a transport de bicicletes en tots o la majoria de trens». Segons Albert Garcia, portaveu d'Amics de la Bici, calen espais per «portar la bici en condicions, sense molestar els altres usuaris, a la manera de les places que sí que hi ha als combois dels Ferrocarrils de la Generalitat. Per exemple, els nous trens Civia tenen espais per a la bicicleta, però mal habilitats, segons apunta Garcia. La seva demanda abasta també el TAV, ja que, com passa a França, «pagues 10 euros més i pots dur-hi la bici».

Amb aquesta acció, Amics de la Bici se suma a la campanya per fer aquesta reivindicació que encapçala a l'Estat la coordinadora d'entitats d'usuaris de la bicicleta Con Bici.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.