| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 22 de maig de 2024


dissabte, 25 d'octubre de 2008
>

L'Estat decideix ajornar l'expropiació pels pous de Vinallop per la pressió social

L'alcalde es nega a firmar les actes prèvies d'ocupació

LURDES MORESO ACN. Tortosa
La subdelegada del govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarés, va anunciar ahir l'ajornament del procés d'expropiació per a la perforació dels pous a Vinallop. Un ajornament «indefinit, però no fins al límit», segons la subdelegada, que arriba just després que l'Ajuntament de Tortosa comunique que no signarà dimarts les actes prèvies d'ocupació dels terrenys.


Dimarts no s'aixecaran les actes prèvies d'ocupació dels terrenys de Vinallop on el govern de l'Estat, a través de l'empresa pública Acuamed, ha de construir els pous que s'usaran en cas d'emergència durant el procés de descontaminació de l'embassament de Flix. La decisió de l'Ajuntament de Tortosa de no signar les actes prèvies d'ocupació i la convocatòria per part de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i Unió de Pagesos (UP) d'un acte de protesta ha fet que l'Estat ajorne el procés. «Un projecte que naix des de la desconfiança, des del ministeri no es considera vàlid», va manifestar Pallarés. Mentre s'ajorna el procés, la subdelegada del govern de l'Estat va dir que s'establiran ponts de diàleg amb els afectats i les institucions per explicar-los l'objectiu dels pous. Amb tot, Pallarés no va precisar com afectarà aquest retard en les obres de descontaminació de Flix. Per la seua banda, la PDE i UP mantenen l'acte de protesta de dimarts a la plaça de l'Ajuntament.

FERRAN BEL
alcalde de tortosa
«Els representants de l'Estat i la Generalitat han d'explicar quin ús és donarà als pous, mentre no sigui així no signarem les actes prèvies d'ocupació dels terrenys.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Volem explicacions coherents»

>L'Estat ajorna l'expropiació forçosa pels pous de Vinallop

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.