| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de gener de 2021


divendres, 24 d'octubre de 2008
>

Maresme. Mataró instal·larà càmeres per multar els cotxes que se saltin els semàfors

Oriol Batista anuncia que es posaran a cruïlles perilloses i que es començarà a sancionar al gener

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
L'Ajuntament de Mataró col·locarà càmeres de control fotogràfic en algunes cruïlles de la ciutat per sancionar els conductors que se saltin els semàfors en vermell. El regidor de Via Pública, Oriol Batista (PSC), no va voler ahir especificar on s'instal·laran i es va limitar a dir que la voluntat municipal es posar-ne «quatre o cinc a cruïlles conflictives» a començament de l'any que ve. En una prova pilot que s'ha fet a la ronda del Cros, on des de fa uns mesos ja hi ha instal·lada una d'aquestes càmeres i que de moment no s'ha utilitzat per denunciar, s'hi han registrat una mitjana diària de 40 vehicles que no respecten el senyal lluminós.


+ Les càmeres de la prova pilot es van col·locar a la ronda del Cros de Mataró. / Foto: LL.M.

«És una dada preocupant, i més si es té en compte que aquest semàfor està situat molt a prop d'una escola de primària i que no respectar el semàfor augmenta el risc d'atropellament.» El regidor de Via Pública de Mataró explica que darrere la mesura no hi ha a priori un afany recaptatori i que es tracta de «continuar invertint en la millora de la seguretat viària». La Policia Local de Mataró serà qui decidirà les cruïlles semafòriques on es col·locaran les càmeres de videovigilància, i a partir del gener ja es començarà a multar els conductors que no facin cas del senyal lluminós. «Es tindrà en compte la perillositat i la proximitat a centres com ara escoles», va afegir-hi el regidor de Via Pública.

Aquests nous aparells de videovigilància s'afegeixen als que fa només uns mesos van començar a funcionar a la plaça Granollers filmant els vehicles que aparquen incorrectament a la rotonda, i per mitjà dels quals se'n sanciona els conductors.BALANÇ SOBRE SEGURETAT
D'altra banda, en l'última reunió de la junta local de seguretat de Mataró, s'ha fet balanç aquesta setmana de la seguretat a la ciutat durant els primers nou mesos de l'any. Una de les dades més positives és la reducció del nombre d'accidents de trànsit i el fet que, de moment, no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal. Pel que fa a les dades negatives, continua la tendència de l'any anterior pel que fa a l'augment del nombre de delictes i faltes, a causa sobretot de la proliferació dels robatoris a l'interior de vehicles i dels furts. En aquest sentit, la policia ha preparat diversos dispositius conjunts amb els Mossos d'Esquadra que ha permès fer un total de 120 detencions.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Més multes, menys accidents

>Mataró posarà càmeres per multar els conductors que se salten els semàfors

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.