| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 21 de setembre de 2019


divendres, 24 d'octubre de 2008
>

Barcelonès Nord. Les escoles de Badalona rebutgen la instal·lació d'aules cícliques

El regidor d'Educació assegura que la mesura és «assumible i temporal»

JOSE G. NAVARRO. Badalona
Les escoles públiques d'educació infantil i primària de Badalona van manifestar ahir la seva oposició a la creació d'aules cícliques en alguns centres de la ciutat, expressant-ho en un consell escolar municipal en què també es va tractar la problemàtica de l'escolarització d'alumnes al començament de curs. El regidor d'Educació, Josep Duran (PSC), va dir que la creació d'un grup d'aquest tipus és una mesura «assumible i temporal», i va afegir que el 77% d'aquestes escoles no superen la ràtio permesa.


+ Cua per assistir al consell i pancartes fetes per pares del CEIP Joan Coret, ahir. Foto: J.G.N.
Si fa unes setmanes van plantar-se en decidir no matricular més alumnes que superessin la ràtio permesa a les aules, ahir els directors del centres públics d'educació infantil i primària van manifestar, en una concorreguda sessió plenària del consell escolar municipal de Badalona, la seva oposició a la instal·lació d'aules cícliques proposada per les administracions per tal de pal·liar la massificació escolar que pateixen alguns centres de la ciutat. A més d'expressar el rebuig a aquesta mesura –que s'aplicarà ben aviat amb la creació d'un grup a una aula del CEIP Joan Coret–, Casto García, un dels representants dels directors d'aquests centres, va afegir la necessitat de «reequilibrar qualitativament i quantitativament» el procés de matriculació que du a terme la comissió d'escolarització, de la qual també en va criticar l'actuació. Per la seva banda, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, Josep Duran (PSC), va explicar que aquesta aula cíclica és, de moment, «l'única solució possible» per assumir una part dels alumnes procedents de la matrícula viva, a més de comprometre's a que l'existència d'aquest grup només durarà aquest curs i que en el proper formarà part d'un nou centre educatiu que, ja edificat o amb mòduls, està previst que funcioni el curs vinent a la plaça Manuel Moreno Mauricio. Aquest fet també serà extensible, segons Duran, a altres tres parts més de la ciutat com, ara l'entorn del barri de Montigalà i del CEIP Artur Martorell. El responsable socialista també va assegurar que aquests dies el nombre de sol·licituds d'escolaritzacions «va a la baixa» i que més del 75% de les escoles de la ciutat igualen o no superen la ràtio d'alumnes per aula permesa, unes dades que no es corresponen a les defensades per molts directors de centre ahir presents.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. «Confieu en nosaltres»

>Les escoles públiques de Badalona s'oposen a la creació d'aules cícliques

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.