| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 11 d'abril de 2021


dijous, 23 d'octubre de 2008
>

Vandellòs II torna a aturar-se durant una altra setmana

Vandellòs II, que es va sincronitzar a la xarxa elèctrica la matinada de dimarts després de gairebé dos mesos fora de servei per un incendi, torna a estar aturada des d'ahir per revisar algunes peces de l'alternador.

El portaveu de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), Eugeni Vives, va explicar que la planta es va desacoblar de la xarxa cap a un quart de set de la tarda, quan funcionava al 30% de potència, i que no es preveu que es pugui tornar a sincronitzar fins d'aquí a una setmana com a mínim. Vives va assenyalar que, en la prova d'aïllament elèctric i d'estanquitat que es va realitzar ahir a l'alternador, es va comprovar que els nivells de resistència elèctrica eren «una mica alts, encara que dins dels criteris d'acceptació». Per això, l'ANAV ha demanat al subministrador que desmunti i revisi algunes peces de l'alternador. Vives va insistir que els resultats de les proves, que s'han de fer amb la central nuclear en marxa, estan «dins dels nivells acceptables», de manera que es podria anar «al 100% de potència» de la central, si bé s'ha optat per revisar l'alternador.

També es va fer una prova de la turbina i es va comprovar que a una velocitat superior a la que ha de girar (1.500 revolucions per minut) el protector del mecanisme «funciona correctament». L'ANAV ha informat d'aquestes operacions el CSN malgrat «no ser preceptiu perquè és un tema operatiu que no afecta la seguretat».

Vandellòs II s'havia connectat a la xarxa elèctrica a dos quarts de cinc de la matinada de dimarts després d'estar aturada des del 24 d'agost passat per l'incendi que va afectar la sala de turbines de la planta. L'incident va danyar equips convencionals (no nuclears) de la instal·lació. NOTÍCIES RELACIONADES

>El govern condiciona el suport al dipòsit de residus radioactius al consens i la seguretat

>Vandellòs II es torna a aturar mentre creix la tensió pels residus

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.