| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 1 d'octubre de 2020


dijous, 23 d'octubre de 2008
>

Entitats, sindicats i partits polítics s'oposen també al projecte del PSC a Cal Trabal, a l'Hospitalet

ERC vol la dimissió del regidor de Medi Ambient, que rebutja el pla tot i governar

R. M. BRAVO. L'Hospitalet de Llobregat
El consell de la sostenibilitat de l'Hospitalet, format per representats de partits polítics, sindicats, entitats ecologistes i veïnals i ciutadans a títol personal, ha rebutjat l'avantprojecte del PSC per a la zona de Cal Trabal, l'espai agrícola entre Bellvitge i el riu on s'han d'instal·lar fàbriques i oficines. ICV-EUiA, soci del PSC en el govern municipal, no dóna suport al projecte, cosa que ha fet que ERC –sense representació municipal– demani la dimissió del regidor de Medi Ambient, d'ICV-EUiA.


+ Els terrenys de Cal Trabal i dues de les masies de la zona agrícola. Foto: JUANMA RAMOS

La proposta dels socialistes per a Cal Trabal –el PSC s'ha quedat sol pel rebuig del seu soci de govern– ha suscitat de moment més crítiques que adhesions. Primer s'hi van mostrar contraris l'Associació de Veïns de Bellvitge i la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet, i immediatament ICV-EUiA va manifestar que la construcció de naus industrials i vuit torres d'oficines era «un projecte especulatiu». Dimarts al vespre va ser el consell de la sostenibilitat qui, de manera gairebé unànime, va mostrar el seu rebuig a l'avantprojecte. El consell, un òrgan consultiu format entre altres persones per representants dels partits amb representació municipal, de la federació veïnal, de CCOO i UGT, de la Unió de Botiguers i de diferents entitats, ha aprovat un document en què critica la falta d'informació que ha rebut dels representants municipals respecte del projecte. «Només tenim una informació parcial i recollida a través dels mitjans de comunicació», lamenta. El consell assegura que hi ha un «malestar generalitzat» per aquest motiu i una opinió també «generalitzada» que el pla no és bo per al municipi.

Partits –ICV-EUiA, PP i CiU– i entitats asseguren que el projecte, per la presència de naus industrials i les vuit torres d'oficines, afectarà el delta del Llobregat tant pel que fa als aqüífers i la depuració natural de l'aigua com a les espècies animals i vegetals, ja que el 83% de la flora i fauna de l'Hospitalet es concentra en aquesta zona. Així mateix, critiquen que es perdin terrenys agrícoles i naturals –la zona de Cal Trabal té 43 hectàrees, de les quals 20 es convertiran en un parc– i es traspassin 13 hectàrees de zona verda al terme municipal del Prat. El consell manifestarà en el proper ple municipal el rebuig al projecte i reclamarà que es preservi les zones naturals existents, l'accessibilitat a aquestes zones des de la Granvia i el barri de Bellvitge i l'estudi de traslladar el sòl industrial a altres indrets de la ciutat.DIMISSIÓ DE SALMERÓN
D'altra banda, ERC de l'Hospitalet –sense representació municipal, ja que va perdre l'únic regidor en les eleccions passades– va demanar ahir la dimissió del regidor de Medi Ambient, l'ecosocialista Alfons Salmerón. «Si no està d'acord amb les decisions que es prenen en l'equip de govern municipal, del qual forma part, que dimiteixi de les seves responsabilitats de regidor i surti del govern», va declarar el president d'ERC a la ciutat, Eduard Suàrez. Els republicans, contraris també al projecte, posaran en marxa una campanya informativa i una recollida de signatures pels barris de l'Hospitalet.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.