| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 22 de setembre de 2021


dimecres, 22 d'octubre de 2008
>

Els estudiants de magisteri es mobilitzaran per la «incertesa» del futur dels seus estudis

Critiquen la «poca transparència» de la universitat i la manca d'informació que tenen

M.C.. Tarragona
Problemes per canviar d'especialització, l'alt preu dels postgraus, la desaparició d'educació social i la «indefinició», diuen, de com acabaran la titulació els que enguany han iniciat magisteri a banda de la poca informació que tenen des de la universitat. Aquestes són algunes de les queixes que van fer públiques ahir els estudiants d'educació i psicologia en una assemblea en què van acordar mobilitzar-se el 4 de novembre per demanar que la universitat els «aclareixi» el futur de la titulació.


+ La mobilització dels estudiants es farà a les mateixes instal·lacions de la facultat. Foto: A.S.

Volen saber quin és el futur que els espera i critiquen, sobretot, la falta d'informació. Ahir entre 150 i 200 estudiants de diferents especialitats de magisteri i de psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) es van reunir en assemblea per debatre els problemes amb què es troben aquest curs. Ho van fer convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el portaveu del qual, Francesc Bermúdez, explicava ahir que es va arribar a un acord amb els estudiants de les diferents especialitats per fer una mobilització el 4 de novembre. Els motius: «Els estudiants encara no saben com els afectarà l'adaptació al pla Bolonya, si hauran de fer tres o quatre anys i quines possibilitats tenen aquells que es volen canviar d'especialitat», explica. Els estudiants critiquen la «poca informació» que tenen des de la universitat i els alts preus que hauran de pagar si, a la llarga, els fan fer un postgrau per tenir la seva especialització. Tampoc saben, diuen, si a Tarragona es podran fer totes les especialitats.

A l'assemblea d'ahir també es va parlar de la desaparició de l'educació social i dels canvis que patirà l'adaptació d'aquesta titulació i psicologia, amb l'adaptació l'any 2010, de la universitat al pla europeu d'educació superior. Ahir mateix ja es va crear una comissió permanent, integrada per membres del sindicat i per estudiants de la universitat, que s'encarregaran de concretar les accions que es faran d'aquí a dos dimarts.

De moment s'ha anunciat una concentració però no s'ha definit quines accions de protesta es faran. El que se sap és que la mobilització es convoca a les instal·lacions de la Facultat d'Educació i Psicologia.

Des de la URV ja s'ha dit que els estudiants que han iniciat una titulació amb el pla actual, és a dir, una diplomatura, podran acabar l'especialitat en tres anys i no hauran de canviar al grau europeu.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.