| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'agost de 2019


dimarts, 21 d'octubre de 2008
>

El rebut de les escombraries a Vidreres s'apuja un 20% però el servei continua sent deficitari

L'augment de les taxes i impostos serà d'un 4,5% de mitjana

ANNA PUIG. Vidreres Arbúcies
El rebut de les escombraries pujarà un 20% l'any que ve a Vidreres. L'equip de govern, del PSC i l'Entesa, sosté que el servei és deficitari i que, malgrat la puja, ho continuarà sent el 2009. Les ordenances augmentaran un 4,5% de mitjana, segons va aprovar ahir el ple gràcies al vot de qualitat de l'alcaldessa, ja que l'oposició, excepte Gent del Poble, hi va votar en contra.

Segons l'equip de govern, un estudi demostra que el preu del cost del servei d'escombraries està molt desfasat. Tot i que l'augment previst per l'any que ve és considerable, afirmen que encara no s'igualarà el cost amb els ingressos. Altres taxes en què també ha calgut actualitzar preus ha estat en l'aigua, els nínxols i la grua.

En general, la puja dels impostos serà d'un 4,5%. Alguns, però, com l'IBI i les plusvàlues, no es tocaran. El govern, que està en minoria, ho va justificar dient que «davant la situació econòmica no es vol augmentar la pressió fiscal». Aquesta sentència va ser criticada per l'oposició, sobretot per ERC i Gent del Poble, que reclamaven un augment molt més per sota de l'IPC. En la votació es va produir un empat (6 vots a favor del govern, 6 en contra de CiU, ERC i el PCCV, i una abstenció de Gent del Poble) i va decidir el vot de qualitat de l'alcaldessa.A ARBÚCIES, UN 5%
En l'últim ple d'Arbúcies també es va aprovar una puja d'un 5% de mitjana. I es va donar llum verd a tres noves ordenances: la taxa d'escombraries, l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, i la nova regulació de l'aprofitament especial del domini públic a favor d'empreses explotadores de serveis d'interès general.
Puja mitjana - 4,5%

Escombraries - 20% d'augment

IBI i plusvàlues - No tindran cap increment

Nínxols - Pujarà un 33%

Aigua - Quota mínima familiar: 6,89 euros
- Quota mínima industrial: 12,15 euros
- Indústries especials (van consumir més de 9.000 m³ el 2007): 567 euros
- Es bonificarà la reducció de consum per blocs


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vidreres apujarà un 20% el rebut de les escombraries

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.