| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 18 de setembre de 2019


dilluns, 20 d'octubre de 2008
>

«Tothom té un infart, real o simbòlic, algun dia»

Francesc Bodí narra la història d'una crisi personal a «El soroll de la resta»

V. GAILLARD. Barcelona
L'autor valencià Francesc Bodí (Agres, 1963) va venir a Barcelona fa uns dies per presentar El soroll de la resta (Bromera), una novel·la guanyadora del premi Enric Valor que narra la història d'un publicista en plena crisi de valors i que refà la seva vida optant per l'art i el somni.


+ Francesc Bodí fa uns dies a Barcelona. Foto: GABRIEL MASSANA

La novel·la narra la història d'un publicista reconegut, antic periodista, que té un infart bastant greu (el tercer) i es veu empès a replantejar-se la vida. «S'adona que ha passat de sumar experiències a restar-ne –argumenta Bodí– i veu que el seu futur no serà qualitativament millor si segueix igual.» En plena crisi pren consciència que sent el soroll de la resta, i d'aquí ve el títol del llibre: «De fet, quan aturem el vertigen de la vida quotidiana, la monotonia, la professió, sembla que el silenci soni, com en l'expressió del temps que passa. Aleshores tens una sensació de pèrdua irremissible.» A partir d'aquí el protagonista, Bataller, decideix «canviar d'aritmètica i de gramàtica» i fa una aposta per l'art, la ficció i el somni.

El novel·lista assegura que no es tracta de cap novel·la psicològica o reflexiva, sinó que conté molta ironia. Això sí, darrere s'hi amaga una crítica: «He triat que fos publicista perquè encarna la societat de consum, l'escissió del subjecte contemporani, la fragmentació, la desconstrucció...»

El professor de filosofia assegura que no es tracta d'un llibre autobiogràfic. Ara bé, està convençut que «tothom té un infart, ja sigui real o simbòlic, algun dia».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.