| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de febrer de 2020


divendres, 17 d'octubre de 2008
>

L'Estat es compromet a començar les obres de reforma del passeig de Blanes la tardor vinent

Mentrestant, s'aportarà sorra a s'Abanell si les llevantades malmeten la platja

ANNA PUIG. Blanes
La reforma del passeig de Blanes començarà la tardor vinent, just quan finalitzi la temporada turística. Aquest és el compromís que va transmetre l'Estat al govern de Blanes en una reunió que es va celebrar a Madrid dimecres passat. Mentrestant, es faran les aportacions de sorra necessàries si les llevantades es tornen a menjar la platja de s'Abanell. El projecte, que estarà enllestit d'aquí a unes setmanes, inclou recu lar el passeig en alguns trams, fer murs de protecció i regenerar la sorra.


+ Una imatge de la platja de s'Abanell i del passeig, ahir al matí. Foto: ANNA PUIG

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU); el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), i el de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), van reunir-se amb el sotsdirector general per a la sostenibilitat del Ministeri de Medi Ambient, Miquel Velasco, que els va posar al dia del projecte.

L'inici de les obres depèn de la declaració d'impacte ambiental. Trias confia que es pugui resoldre només amb una consulta prèvia a les administracions i entitats implicades. Així el tràmit seria més curt –d'un any passaria a tres mesos–. El més probable és que sigui així ja que el darrer projecte de regeneració de la platja es va resoldre per aquesta via i tot fa indicar que ningú hi posarà pals a les rodes. Després només faltaria adjudicar l'obra.

El govern blanenc està satisfet perquè en el projecte s'han recollit molts suggeriments del territori. «El passeig es farà recular de manera progressiva», va explicar l'alcalde. La part on es reduirà més serà a la zona davant del carrer Mercè Rodoreda i anirà minvant de manera gradual a mesura que s'acosti al centre. Trias també va dir que les obres es faran en dues fases: la trama urbana i la dels càmpings.

El que no s'ha fet públic és el cost ni el termini d'execució. Són dades que es tindran clares quan es presenti el projecte definitiu. Per l'Estat, no és un inconvenient fer el projecte el 2009 tot i que no hi hagi cap partida específica en el pressupost general. Se n'utilitzaran d'altres de genèriques destinades a la millora del litoral gironí. NOTÍCIES RELACIONADES

>El sector turístic, satisfet

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.