| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 22 de febrer de 2020


dijous, 16 d'octubre de 2008
>

Maresme. Adif anuncia que eliminarà els passos a nivell del tren a Tordera i CalellaT.M.. Tordera Calella

+ El pas a nivell de prop del carrer Ànimes de Calella. Foto: Q.P.

Primer pas d'Adif per eliminar els passos a nivell de la via del tren al nord de la comarca. En concret, l'empresa ha licitat per 930.000 euros la redacció de l'estudi d'alternatives i del projecte constructiu per a la supressió de 22 passos arreu de Catalunya, vuit dels quals corresponen al Maresme: sis a Tordera i dos a Calella. L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé (PSC), considera una «bona notícia» l'eliminació dels accessos de prop del carrer Ànimes i del carrer Sant Josep després d'anys de reivindicacions en vista del perill que representen. Tot i això, Juhé reclama que l'Ajuntament pugui participar en el procés de redacció de les solucions per als passos, «que formen part d'un projecte més ampli com és la reforma de la façana marítima». L'alcalde «confia» que els tècnics de l'empresa ferroviària «buscaran el consens i la complicitat del consistori».

Pel que fa a Tordera, la notícia de la licitació ha sorprès el govern local, que ahir no havia rebut cap informació oficial sobre la decisió d'Adif. Fonts municipals consideren, però, que l'actuació prevista suposarà un benefici pel poble, «especialment per acabar amb accessos tan concorreguts com el de Can Tonijoan, Jalpí o Valloparda». Des de Tordera també reclamen conèixer prèviament les propostes alternatives, però es miren amb cert recel l'anunciat inici d'unes obres pendents des de fa molts anys.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.