| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 5 d'octubre de 2022


dimecres, 15 d'octubre de 2008
>

Dues botigues del carrer Mallorca ja han tancat pels efectes de les obres del TAV

Els comerciants reclamaran avui compensacions al consistori

ANNA BALLBONA. Barcelona
El que primer eren fortes davallades del volum de negoci pel carrer Mallorca per les obres del tren d'alta velocitat (TAV) ara ja s'han convertit en una crua realitat: dues botigues del tram de carrer tallat, entre Espronceda i Meridiana, ja han hagut de tancar perquè no poden aguantar les pèrdues. Els comerciants reclamaran avui a l'Ajuntament compensacions.


+ La botiga de Ferrolan, tancada, al carrer Mallorca amb la Meridiana. / Foto: ANDREU PUIG

El carrer Mallorca, entre Espronceda i l'avinguda Meridiana, està tallat per les obres del tren d'alta velocitat al Clot des del 19 d'agost passat. En menys de dos mesos, ja s'ha cobrat les dues primeres víctimes: per aquest carrer esventrat, en obres, ara hi passen molt pocs vianants i dues botigues han tancat perquè no poden aguantar les fortes pèrdues d'aquestes últimes setmanes.

Una d'aquestes botigues és la que té la franquícia Ferrolan a la confluència del carrer Mallorca amb l'avinguda Meridiana: a l'aparador, un cartell anuncia el seu tancament temporal per les obres. «Per nosaltres aquesta botiga era un element de vendes i sobretot publicitari, que ens donava imatge a dins de Barcelona», va comentar Antoni Antonijoan, president del grup Ferrolan, que ven materials per a la construcció. Així, va reconèixer que el motiu del tancament són les obres que mantenen el carrer tallat: la seva botiga ja no és «un lloc de pas», com fins ara, i ha deixat de tenir aquesta funció publicitària. Tenen previst reobrir un cop s'acabin les obres.

L'altre establiment que ha tancat està dedicat a la reforma de banys i cuines, i està situat al capdavall del carrer, al costat de la torre del Fang.

Segons Antonio García Núñez, que acaba de ser nomenat president de la recent constituïda associació de botiguers del tram del carrer Mallorca, entre Espronceda i Meridiana, va admetre que la situació és complicada. En la reunió que va fer l'entitat abans-d'ahir, dos comerciants més van expressar el seu temor de no poder aguantar la davallada de la venda, que alguns calculen en un 50 per cent, fins més enllà d'aquest mateix mes.

Per sobreviure a la situació –el tall de carrer durarà fins al maig de l'any que ve– l'associació de botiguers reclama a l'Ajuntament de Barcelona rebre algun tipus de compensació econòmica. Avui mateix mantindran una reunió amb la regidora del districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, i el de Sant Martí, Francesc Narváez. Un altre problema que hauran de tractar, i que ha aparegut arran de l'aixecament de terres derivat de les obres, és la proliferació de rates prop de la masia de la torre del Fang.

Abans, ja s'havien trobat amb el gestor de les obres del TAV, Adif, del qual, segons García Núñez, van obtenir una bona resposta. Així, van acordar posar tanques publicitàries amb el nom de les botigues obertes, al voltant de les obres, i una millora de la neteja del carrer. NOTÍCIES RELACIONADES

>Tancat per obres, però del TAV.

>Tancat per obres, però del TAV.

>Tancat per obres, però del TAV.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.