| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 24 de novembre de 2020


dimecres, 15 d'octubre de 2008
>

ERC i ICV es desmarquen de Montilla i volen treure els ajuts a les escoles d'elit

El president de la Generalitat va defensar els concerts als centres de l'Opus en una reunió amb Puigcercós

MARCEL BARRERA. Barcelona
Els concerts educatius a les escoles que separen per sexe divideixen el tripartit a les portes del debat de la llei d'educació de Catalunya (LEC) al Parlament. ERC i ICV van exigir ahir que la reforma tanqui la porta a renovar els concerts a les escoles vinculades a l'Opus Dei i que no té sentit mantenir les ajudes si s'inclou en la llei el requisit d'escolarització mixta. Aquesta posició xoca amb i la del president de la Generalitat que en una reunió que va mantenir el mes de juny amb el líder d'ERC, Joan Puigcercós, va dir que la LEC no podia tenir caràcter retroactiu i que «legalment» els concerts que ja tenien aquestes escoles s'havien de renovar.

En una reunió monogràfica sobre la reforma educativa que van mantenir Puigcercós i Montilla, el president de la Generalitat ja va expressar la intenció d'incloure l'escolarització de nens i nenes junts com a principi per rebre concerts a partir d'ara, però al mateix temps va anunciar que les ajudes que ja reben les escoles que separen per sexe no es podien tocar per «qüestions legals». Fonts de Presidència van confirmar ahir a aquest rotatiu que Montilla va trametre-li al líder d'ERC que la LEC no podia tenir «caràcter retroactiu» en aquest punt. En aquella mateixa trobada, Puigcercós va anunciar la presentació d'esmenes i el que ahir defensaven públicament les files republicanes: la necessitat de rescindir els 16 concerts quan toqui renovar-los. Durant el dia d'ahir, van proliferar les reaccions a la decisió de mantenir les ajudes públiques a les escoles d'elit.ICV.
Durant una reunió que ahir va mantenir ICV amb el president Montilla, la portaveu, Dolors Camats, va expressar la necessitat de «corregir el text» en el tràmit parlamentari i que els «principis» que ara s'inclouen en la LEC, com el de l'escolarització mixta, passin a ser «requisits». Entre les esmenes dels ecosocialistes n'hi ha una que apunta a la impossibilitat de «renovació automàtica dels concerts». Camats va dir ahir que la seva formació defensarà també a través d'esmenes a la LEC que les escoles que escolaritzen per separat se'ls «elimini» el concert quan hagin de renovar les ajudes.

ERC.
Esquerra està al costat d'ICV en aquest terreny. La portaveu, Anna Simó, també creu que el criteri d'escolarització mixta per rebre ajudes públiques «ha d'afectar» les escoles d'elit quan sigui el moment de renovar els concerts.

PP.
La seva portaveu, Carina Mejías, va qualificar de «demagogs i hipòcrites» aquells partits que com el PSC ara han decidit mantenir els concerts quan fa pocs anys els denunciaven, i va defensar el dret dels centres a rebre ajudes. «Els pares paguen els impostos com tots els altres», va dir Mejías.

CIU.
La diputada de CiU Irene Rigau va valorar «positivament» que es mantinguin els concerts i en referència a la posició d'ERC i ICV va dir que «allò que no van poder guanyar als tribunals i al Congrés dels Diputats amb la LOE volen aconseguir-ho al Parlament».USTEC-STES.

El sindicatva qualificar de «vergonyós» que en un moment en què hi ha aules massificades a les escoles es decideixi continuar donant concerts als centres d'elit. Per la portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, la notícia evidencia que la LEC «consolida la doble xarxa i no elimina cap privilegi».CCOO.
La secretària general, Montserrat Ros, va expressar la seva «indignació» i es va preguntar si val la pena tirar endavant la reforma. «Moltes escoles no tenen ni cadires i es mantenen els concerts a escoles que segreguen. No hi ha dret!»..

CONFEDERACIÓ DE CENTRES AUTÒNOMS.
És la patronal de moltes escoles de l'Opus. El seu president, Carles Camí, es va congratular ahir de la decisió de mantenir els concerts perquè, va dir, «aquesta llei no pot ser feta contra ningú».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Montilla avala els concerts a les escoles d'elit tot i el rebuig d'ERC i ICV

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.