| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimarts, 14 d'octubre de 2008
>

Vallès. La reforma de l'«edifici pantalla» i de l'auditori de Castellar començarà al gener

Es reduiran les dimensions de la tercera planta i es construirà una pèrgola que s'endinsarà a la plaça Major

EMILI BELLA. Castellar del Vallès
Al gener començaran les obres per acabar la construcció del conegut popularment com l'«edifici pantalla» de la plaça Major de Castellar. El govern municipal vol que siguin paral·leles a la reforma de l'auditori, de manera que s'acabin el 2010. El pròxim ple ha d'aprovar els concursos per adjudicar les obres, que podrien costar uns 2,64 milions. L'edifici principal tindrà un sistema de pèrgoles que penetrarà a la plaça per trencar l'efecte de plaça dura, i es revestirà amb una façana de vidre. També es reduiran les dimensions de la polèmica planta superior, d'acord amb el resultat de la consulta popular del setembre de l'any passat.


+ Imatge virtual de la futura plaça Major, amb l'edifici acabat i la pèrgola prevista. Foto: EMILI BELLA

Després que al febrer s'obrís el mercat municipal i l'aparcament subterrani, la reforma de la plaça major entra ara en l'última fase amb l'inici de la tramitació dels projectes de condicionament del nou edifici i la remodelació de l'auditori, tancat des de fa tres anys. Un sistema de pèrgoles de diferents dimensions s'estendrà fins al mig de la plaça, de manera que generi prou ombra per situar-hi un bar terrassa. La planta subterrània serà el marc del nou vestíbul de l'auditori, al qual es podrà accedir des del mateix edifici de la plaça Major i des del carrer de Colom.

A la planta baixa s'hi ha projectat un centre d'atenció integral que inclourà el Servei d'Atenció Ciutadana, que abandonarà les dependències que ocupa ara al Palau Tolrà. Compartirà l'espai amb l'oficina local d'habitatge, la d'informació al consumidor, la d'atenció a les persones nouvingudes i la de recaptació municipal –que gestionarà la Diputació de Barcelona–. S'hi podrà accedir des del nivell de l'antic passeig de la plaça Major.

D'altra banda, el centre de noves tecnologies que s'instal·larà al primer pis disposarà d'un telecentre –amb accessos gratuïts a internet–, dues aules d'informàtica per a quinze persones cadascuna, una sala d'actes per a trenta persones i un magatzem.REDUIRAN EL PIS SUPERIOR
L'alcalde, Ignasi Giménez, no ha descartat la instal·lació d'un restaurant a la planta superior, tot i que de moment el projecte actual no ho recull. L'espai es destinarà a una sala d'usos polivalents de 180 m² amb una terrassa d'uns 300 m² amb vistes a la Mola i bona part del Vallès.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Una sala d'actes a l'antic vestíbul

>L'«edifici pantalla» de Castellar s'acabarà el 2010.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.