| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de maig de 2023


dimarts, 14 d'octubre de 2008
>

Precintaran una església evangèlica de Sants perquè funciona sense llicència

Família Unida nega que el centre estigui obert i treuen crèdit a les queixes de soroll fetes pels veïns

FRANCESC ESPIGA. Barcelona
El districte de Sants-Montjuïc s'ha compromès a precintar, en el termini màxim de dues setmanes, un local que l'església evangèlica pentecostal Família Unida té a la Gran Via, adduint que funciona des de fa mesos sense la preceptiva llicència d'activitat. Aquesta, però, no és l'única irregularitat del centre de culte. Els veïns fa mesos que denuncien els sorolls que provoquen les cerimònies que s'hi duen a terme, especialment en hores intempestives. Un portaveu de Família Unida, que ha assegurat que l'església encara no està oberta, ha tret importància a les denúncies veïnals, i fins i tot ha insinuat que tenen un rerefons religiós.


+ Una vista de l'entrada del centre de Família Unida a la Gran Via, que està pendent de ser precintat. Foto: QUIM PUIG

El conflicte de convivència que provoca aquest centre, situat als baixos del número 318 de la Gran Via, ja fa mesos que dura. Concretament, des de principi d'any, quan, segons el testimoni dels veïns, els responsables de Família Unida van començar a fer obres –en aquest cas, autoritzades– per adequar el local. Les molèsties es van multiplicar, però, a partir de l'abril, quan segons els testimonis veïnals es van començar a fer activitat de culte a l'església. «És insuportable. Se senten crits i càntics a les set del matí durant els caps de setmana», comenta Manolo Abraldes, membre de l'Associació de Veïns de la Font de la Guatlla. Aquesta situació va motivar diverses queixes a la Guàrdia Urbana que van derivar en l'obertura d'un expedient per part del districte de Sants-Montjuïc. Un dels punts clau que el sustentaven era que al centre s'hi duia a terme una activitat més o menys regular, sense disposar de la preceptiva llicència. Per evitar suspicàcies, Albrades vol emfasitzar el motiu pel qual han demanat la clausura de l'església: «No tenim res contra la seva confessió, però no podem tolerar les molèsties que ens ocasionen.»

Aquesta versió es contradiu justament amb la de l'advocat de Família Unida, Eduardo Ferreiro, que acusa els veïns de posar-los pals a les rodes constantment perquè no puguin acabar les obres. «Potser el que no els agrada és tenir una església evangèlica a sota casa», declara, i hi afegeix que disposen d'un informe tècnic d'un arquitecte que «acredita que els sorolls del local no superen els límits de la normativa». Així mateix, nega que el centre ja estigui obert, «encara que és possible que, esporàdicament, s'hi faci algun acte». No és del mateix parer el districte de Sants-Montjuïc, que assegura que fa dues setmanes va constatar que al centre «s'exerceix l'activitat sense llicència».

Conclusió: ja s'ha donat la corresponent directriu per precintar el local en un termini de temps que en principi no hauria de ser superior a les dues setmanes. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un centre exportat del Brasil

>Precintaran una església evangèlica de Sants perquè funciona sense llicència

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.