| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 18 de setembre de 2019


dimecres, 8 d'octubre de 2008
>

Els pares i mares de l'escola Pedralta de Santa Cristina es mobilitzaran per reclamar un altre centre

L'actual, d'una sola línia, té cursos que ja estan triplicats en barracons

JOAN TRILLAS. Santa Cristina d'Aro
L'Associació de Pares i Mares d'Alumnes del CEIP Pedralta de Santa Cristina d'Aro ha acordat passar a l'acció i organitzar mobilitzacions per reclamar la construcció d'un altre centre. L'escola, d'una línia, ja té cursos que s'han hagut de triplicar en barracons instal·lats al pati, i fins i tot en un nou mòdul que s'ha situat fora del centre, a l'aparcament provisional, on es fa cinquè i sisè de primària. La primera mobilització reivindicativa es farà el 17 d'octubre.


+ El darrer mòdul s'ha hagut d'instal·lar a l'aparcament, fora del recinte escolar. Foto: J. TRILLAS

Properament, l'AMPA del CEIP Pedralta farà arribar al director d'Educació a Girona, Adreu Otero, un escrit on exposa la situació del centre i les seves reivindicacions. Segons van explicar ahir representants de l'AMPA, el centre té greus problemes d'espai perquè l'edifici estructuralment es va pensar per a una línia. Ara, però, ja té quatre cursos triplicats. L'AMPA considera, a més, que és un greuge que els alumnes de centres propers tinguin unes instal·lacions més òptimes. Com a dada de referència: al CEIP Pedralta des del 1999 ha passat de 213 a 410 alumnes i d'una línia a dues. Els pares consideren que la situació ja és insostenible: a dins de l'edifici hi ha els cursos de P3, P4, P5 i primer de primària; al pati, els barracons amb segon, tercer i quart de primària, i els de cinquè i sisè, en mòduls fora de l'edifici, en uns terrenys annexos que ha cedit l'Ajuntament a Educació per a l'ampliació del centre i que s'han habilitat temporalment com a aparcament.

Segons l'AMPA, el fet de tenir un mòdul fora del col·legi afecta la seguretat dels alumnes, que, tot i les tanques protectores que s'han posat, s'han de traslladar una cinquantena de metres per arribar-hi.

Els pares afectats recorden que la Generalitat va aprovar fa més de quatre anys l'ampliació, però l'Ajuntament llavors no va cedir els terrenys. A més, també remarquen que amb l'increment del cens, i sabent que s'anirà a l'alça, es fa absolutament necessària la construcció d'una escola. NOTÍCIES RELACIONADES

>Mobilització sensible

>Comencen les obres del nou CEIP de Llagostera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.