| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de juliol de 2020


dimecres, 8 d'octubre de 2008
>

Sucres Weiner

El cèlebre artista conceptual Lawrence Weiner ha creat per a més de 50 bars de Catalunya uns sobres de sucre especials

MARIA PALAU. Barcelona

+ Weiner, ahir, a la Fundació Suñol amb els sucres. / Foto: O. DURAN

Si un dia d'aquests demanen un cafè al seu bar preferit, examinin el sobre de sucre que els serveix el cambrer. És de color groc? I porta aquesta inscripció en vermell: Un drap de cotó embolicat al voltant d'una ferradura de ferro llençat contra la cresta d'una ona? Si és així, no llencin el sobre! Per molt estrany que els sembli, és una obra d'art.

Lawrence Weiner (Nova York, 1942), celebritat indiscutible de l'art conceptual, ha dissenyat expressament per a més de 50 bars, restaurants i hotels de Barcelona, Cadaqués i Sant Cugat del Vallès aquests sobres de sucre tan especials que ell ha tractat com si fossin «escultures públiques». «És un regal que faig, i tant li fa si la gent s'emporta el sobre de sucre a casa o el rebrega i se'n desdiu», deia ahir Weiner. Més detalls: la inscripció (un dels clàssics statements, és a dir, enunciats, de Weiner) se la poden trobar en català, anglès i castellà, i al costat hi ha un emblema en forma de diagrama que evoca la trajectòria d'una ferradura sobre una ona. En el sobre també hi figura el nom de l'artista i el de la Fundació Suñol, que és qui ha produït l'obra. Avui (19.30 h) s'inaugura una exposició de Weiner al Nivell Zero de la Suñol. La mostra consta d'una instal·lació i d'una peça musical.

S'han distribuït 300.000 sobres de sucre Weiner. Una excel·lent ocasió per endolcir-se amb art.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.