| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 21 de setembre de 2019


dimecres, 8 d'octubre de 2008
>

Les escoles de Badalona amenacen de no matricular més alumnes aquest curs

Educació i Ajuntament desmenteixen que a la ciutat hi hagi 400 alumnes sense escolaritzar

JOSE G. NAVARRO. Badalona
Els directors de les escoles públiques d'infantil i primària de Badalona no matricularan cap alumne més fins que Educació no els notifiqui per escrit la proposta d'increment de la ràtio que els va fer arribar com a mesura per facilitar l'escolarització d'alumnes que, un cop iniciat el curs, no tenen plaça en cap centre. La comunitat educativa critica aquesta actuació perquè creu que va en detriment de la qualitat de l'ensenyament i motiva la seva posició pel «respecte a la llei». Tant l'Ajuntament com la Generalitat van rebaixar ahir a nou la xifra de nens sense plaça assignada i van negar que el nombre d'alumnes sense escola sigui de 400.


+ Directors dels centres educatius públics de Badalona, ahir en roda de premsa. Foto: J.G.N.

Les escoles públiques d'infantil i primària de Badalona, representades per sis directors de centres, es planten. Almenys temporalment, perquè ahir van fer saber a les administracions que, mentre no se'ls faci arribar la nova proposta de matriculació que ordeni l'increment de les ràtios d'alumnes, no matricularan cap alumne més per sobre d'aquest índex, i impediran l'entrada a aquells escolars als quals s'hagi assignat una plaça escolar fora del termini de matriculació. Adopten aquesta actitud per respectar a l'actual normativa i addueixen que aquesta mesura –que es tradueix a augmentar el nombre d'alumnes de 25 a 26 a les escoles ordinàries i de 20 a 21 o 22 als centres declarats d'atenció especial– perjudicarà la qualitat de l'ensenyament. «Apostem per l'escolarització universal, però no a qualsevol preu», asseguraven ahir els responsables educatius, que denuncien que a Badalona existeix un «greu problema de massificació», una situació generada per la «falta de planificació» de l'administració.

Malgrat que dilluns les direccions de les escoles van expressar el seu suport al comunicat emès per la Plataforma per la Millora de l'Escola Pública de Badalona –integrada per la Federació d'Associacions de Veïns, veïns del municipi, sindicats i associacions de pares i mares–, que denunciava l'existència de 400 casos d'alumnes sense escolaritzar a Badalona, ahir els directors es van desvincular d'aquests càlculs. En aquest sentit, els responsables dels centres van assegurar que no tenien dades concretes d'aquests casos perquè: «No se'ns han facilitat.» Tot i això, un dels directors, Casto García, va dir que «pràcticament cada escola de la ciutat té un nombre considerable d'alumnes que l'actual sistema d'escolarització no permet acceptar». García també va dir que suposen que els alumnes sense escola són majoritàriament nouvinguts estrangers, «tot i que n'hi ha alguns que són d'aquí i que no respecten els terminis de matriculació per tenir més possibilitats en el procés».CÀLCULS «FALSOS»
Tant l'Ajuntament de Badalona com el Departament d'Educació van tornar a manifestar ahir que el nombre d'alumnes sense escolaritzar denunciat per la plataforma és «fals» i que en comptes de ser uns 400 els casos de nens sense plaça assignada, ara només en són 9. El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, Josep Duran (PSC), va mostrar la seva «indignació» perquè «s'han donat i no demostrat uns números» que des de l'1 de setembre s'han anat reduint, partint d'un nombre inicial de matrícula viva de més de 200 escolars. Educació va explicar ahir que la notificació als centres de l'increment de les ràtios «estarà llesta en pocs dies» i que els responsables dels centres educatius de Badalona «són professionals» i han de complir el que dictamini la nova regulació escolar.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Rebuig a les aules cícliques

>Les escoles públiques de Badalona no matricularan més alumnes

>Les escoles de Badalona amenacen de no matricular més alumnes aquest curs

>Les escoles públiques de Badalona amenacen de no matricular més alumnes aquest curs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.