| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de gener de 2020


dilluns, 6 d'octubre de 2008
>

L'aglomeració a les grades restringeix l'accés de gent amb entrada

La remodelació de la plaça redueix l'aforament del recinte en mil places

A. PORTA M. LACÀRCEL. Tarragona
El bon ambient que es va viure ahir a la plaça de toros amb el concurs de castells va tenir el seu costat negatiu als accessos del recinte. Ja pels volts de les onze, quan només feia una hora que havia començat el concurs, no hi havia entrades disponibles per als qui no l'havien comprat anticipada. El conflicte, però, va anar més enllà, i la gent que sortia de la plaça no podia tornar a accedir-hi perquè els responsables no els ho permetien. L'organització va argumentar que era per motius de seguretat.


+ Cues a primera hora del matí per accedir a la plaça. Foto: TJERK

«És vergonyós, és el primer any que ho fan.» Aquesta és la indignació que es respirava als accessos de la plaça de toros de Tarragona, i així és com se sentien la majoria dels assistents al concurs de castells d'ahir que, un cop sortien del recinte de la plaça de toros, no podien tornar a entrar. Josep Maria Llopis, un dels assistents, va sortir del recinte, però quan ho va fer no el van informar que no podria tornar a entrar. «Mai havia passat això», es queixava. Aquesta situació es va repetir al llarg del matí, i la majoria van reclamar als encarregats de les portes d'accés el dret de tornar a entrar, però els van dir que no hi podien fer res: «Només obeïm el que ens diuen», asseguraven.

L'organització s'excusava ahir a la tarda per aquesta situació, però assegurava que aquest fet havia estat puntual, i que després s'havia deixat entrar la gent una altra vegada. «Ha estat un interval d'un quart d'hora o vint minuts, com a molt», puntualitzava el director executiu del concurs, Miquel Vendrell, mentre que alguns afectats confirmaven que havien estat més d'una hora al carrer. Vendrell afegia que havia estat una decisió del cap de seguretat. «Hi ha hagut un moment en què molts dels que acompanyen les colles per fer els castells havien deixat la plaça i havien pujat a la grada, i el cap de seguretat, per prevenció, ha decidit tancar portes i no deixar entrar ningú més fins que es descongestionés la zona», argumentava. Segons l'organització, una vegada es va buidar la zona de públic es va permetre l'accés a tots aquells que eren a fora amb l'entrada.MIL ENTRADES MENYS
La manca d'entrades va ser un dels altres punts calents del concurs. Abans de les onze del matí ja s'havien exhaurit totes, tot i així, molta gent es va esperar per si hi havia alguna possibilitat de poder accedir a la plaça, però els agents de l'autoritat van passar, pels volts de dos quarts de dotze, a informar que ja no hi havia entrades disponibles. L'organització responia a aquesta fet explicant que enguany, amb la remodelació de la plaça, hi ha un aforament inferior, i que per tant s'han posat unes mil entrades menys a la venda. A més a més, en aquesta edició s'han venut la majoria d'entrades de manera anticipada, amb la qual cosa, ahir a primera hora del matí només hi havia unes 1.000 entrades a taquilla, quatre mil menys que fa dos anys.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El Concurs, més verd que mai

>Vilafranca es llueix amb els castells nets

>La Colla Joves va a totes, però la sort li gira l'esquena

>La de Sants ja és colla de nou

>La Jove goleja els Xiquets

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.