| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de desembre de 2021


diumenge, 5 d'octubre de 2008
>

El PSC del Maresme reclama unitat a la comarca per resoldre l'encaix en la regió metropolitanaLL.M.. Mataró

+ Un moment del debat d'ahir del PSC del Maresme. Foto: LL.M.

El PSC creu que el Maresme ha de resoldre amb urgència el seu encaix en la regió metropolitana per evitar que la comarca quedi engolida per la gran Barcelona i les comarques veïnes. En aquest sentit, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va assegurar ahir en una jornada organitzada pels socialistes maresmencs que, després de consensuar un pla estratègic per a la comarca, ara el que és necessari és establir un model territorial, econòmic i social que ho acabi de relligar. «El pla territorial metropolità és una oportunitat única per veure la realitat de la situació superant els límits municipals», va afegir l'alcalde de Mataró. Aquest document, a més, aporta solucions a «l'etern» debat de les infraestructures a la comarca, com ara la construcció d'una nova carretera, paral·lela a l'autopista C-32, que serveixi per traslladar el trànsit de vehicles de l'actual N-II, la implantació de la línia de tren orbital que connecta el Maresme amb el Vallès i, fins i tot, la possibilitat d'instal·lar una tercera via a la línia de la costa, que a més seria subterrània.

Durant la jornada, en què també van participar l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, i el de Cabrils, Joaquim Colomer, es va apuntar la necessitat que hi hagi unitat a la comarca per defensar les infraestructures. Tot i això, per als socialistes l'entrada del Maresme en les dinàmiques metropolitanes, més que com una amenaça, s'ha de veure com una oportunitat per rellançar les potencialitats d'un territori que vol tenir veu pròpia i vocació de motor econòmic.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.