| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'agost de 2022


dissabte, 4 d'octubre de 2008
>

La CMT sanciona cinc ajuntaments gironins perquè oferien xarxa Wi-Fi d'internet sense tenir l'alta

L'empresa que tenien contractada no va demanar l'autorització corresponent

MONTSE BARRERA. Girona
La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha multat ajuntaments gironins perquè no s'havien donat d'alta per oferir el servei d'internet a través de la xarxa Wi-Fi. Els ajuntaments afectats són Fornells de la Selva, Quart, Campllong, Bordils i Espinelves. Fornells i Quart coincideixen que l'empresa que tenien contractada perquè els donés servei, Gesmedia, no va sol·licitar a la CMT els permisos corresponents, una actuació que van deixar a les seves mans.Les sancions han estat comunicades als respectius ajuntaments aquests últims dies. En el cas de Quart, van rebre ahir mateix la proposta de sanció, tot i que ja els havien comunicat que infringien la normativa de telecomunicacions. Segons va explicar l'alcalde, Lluís Lloret, l'Ajuntament tenia contractada des de feia molt temps l'empresa Gesmedia per oferir el servei d'internet Wi-Fi al municipi. Darrerament, però, aquesta empresa «ja no funcionava», i el consistori ja havia contactat amb una altra, que ja està a punt d'agafar el relleu. «Ara s'està en el moment de passar les dades d'un sistema a altre», va dir Lloret.

Lloret va explicar que la sanció és més baixa que a altres municipis afectats, de mil euros, justament perquè la CMT va comprovar que ja estaven tramitant la contractació d'una nova empresa. L'alcalde diu que pel fet de tenir una empresa contractada creien que tot estava correcte. «Però ara ens toca el rebre», va afegir Lloret. Quart té una quarantena d'usuaris de la xarxa Wi-Fi, que diu que tindran les mateixes tarifes que tenien fins ara.

El cas de Fornells de la Selva és molt semblant al de Quart, igualment com els de la resta d'afectats. En aquest sentit, Gabriel Casas, alcalde de Fornells, municipi sancionat amb 2.000 euros, diu que pagaran la sanció i que ja estan en converses amb una altra empresa per a una nova xarxa, que ara serà Wimax. Casas, que diu que també tenia contractada l'empresa Gesmedia, afirma que no obtenien un bon servei. Així mateix, Casas es queixa que els ajuntaments «i a més, petits», cada vegada han de tenir «més responsabilitat». Amb tot, afirma que l'Ajuntament continuarà donant el servei a un preu similar al que hi havia fins ara.

L'altre ajuntament afectat, Bordils, té una proposta de sanció de 2.000 euros, mentre que Campllong la té de 1.000 euros. L'alcalde d'aquest últim municipi, Lluís Freixas, que en ocasions ha denunciat mancances en el servei de telèfon, és crític amb la sanció. L'Ajuntament d'Espinelves té una sanció de 2.000 euros.GABRIEL CASAS
ALCALDE DE FORNELLS
«Pagarem la sanció i contractarem una altra empresa pel servei en unes condicions similars, però no sé fins a quin punt això ha de ser responsabilitat dels ajuntaments»


LLUÍS LLORET
ALCALDE DE QUART
«La sanció és més baixa que a altres municipis perquè ja estàvem contractant una nova empresa. Pensàvem que tot ho teníem correcte, però ara ens toca el rebre»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Multen ajuntaments perquè oferien xarxa Wi-Fi i no tenien l'alta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.