| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 5 d'octubre de 2022


dissabte, 4 d'octubre de 2008
>

El propietari de Tallers Casals planteja ara l'opció de tancar la planta de RipollR. CARMONA. Ripoll

Les negociacions per arribar a un acord per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la planta que Tallers Casals té a Ripoll han fet un gir inesperat després que el propietari de la companyia, l'empresari italià Giampaolo Pozzo, hagi posat sobre la taula la possibilitat d'optar finalment per un tancament i acomiadar el centenar de treballadors que encara hi queden.

La darrera negociació entre les dues parts es va fer dijous, amb la mediació del Departament de Treball. El portaveu del comitè d'empresa, Ramon Badia, explica que durant més de catorze hores es van anar acostant posicions, fins al punt que hi havia gairebé un preacord amb què finalment s'acomiadarien només 40 persones –i no les 79 que l'empresa preveia inicialment–, i que s'estava acabant de perfilar quines serien les indemnitzacions. Badia afirma, però, que tot va quedar en suspens quan es va saber que el propietari de l'empresa plantejava la possibilitat de fer-se enrere en la idea de presentar l'ERO i podria ordenar la presentació d'un expedient de tancament de la planta de Ripoll, i per tant deixar sense feina el centenar de persones que hi treballen. Durant la jornada d'ahir, les parts esperaven una decisió de l'empresari en referència a si era possible continuar negociant els termes de l'ERO. «Dijous ho vam deixar quan estàvem molt a prop de poder presentar un preacord a l'assemblea», destaca Badia. De fet, hi havia convocada una reunió de l'assemblea de treballadors per ahir mateix a la tarda, que finalment només va servir per informar el personal de la situació.

Aquest dilluns s'han de reincorporar a l'empresa la trentena de treballadors que quedaven afectats per la suspensió temporal de contractes acordada fa sis mesos.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.