| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


dissabte, 4 d'octubre de 2008
>

El país lamenta la pèrdua del bisbe auxiliar de Barcelona

Església i societat civil el defineixen com una persona compromesa i dialogant

S. PÉREZ. Barcelona
Proper, compromès amb l'Església catalana i amb els més desafavorits, senzill, conseqüent i catalanista. Aquestes són algunes de les paraules que van utilitzar ahir diferents representants de l'Església catalana i la societat civil per descriure el bisbe auxiliar de Barcelona Joan Carrera. Les mostres de condol van arribar des de diferents sectors i sensibilitats, un senyal més del tarannà obert i plural de Carrera. La missa exequial es farà dilluns a les onze del matí a la catedral de Barcelona.


+ El bisbe Joan Carrera, a la seu de l'arquebisbat. Foto: Q. PUIG

Segons l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Carrera «representava una Església amb una vocació molt de país, molt de justícia, amb molta obertura cap a una gent que viu i treballa a Catalunya, amb molta capacitat de diàleg, molt popular i autoexigent». Per a Pujol era, a més d'amic, «una gran figura». Pel president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, la mort del bisbe «deixa l'Església catalana i el país amb una sensació d'orfenesa». I afegia: «Per a Unió i per a mi, representa la trista pèrdua d'un amic, d'un company, d'un mestre.» El govern català també va lamentar públicament la mort de Carrera a través del president, José Montilla, i el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. Montilla va trucar a l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per transmetre-li el condol, i Carod-Rovira va recordar que era «un home proper a les persones i amb un gran sentit de país», i va destacar que «en temps difícils de la dictadura franquista va acollir i dialogar amb tota mena de polítics». El president del Parlament, Ernest Benach, també va posar en relleu la lluita de Carrera a favor de la democràcia i contra el franquisme. Pel líder de Convergència i Unió, Artur Mas, va ser «una excel·lent persona, un gran bisbe i un magnífic català», amb «una ferma fe cristiana i insubornables conviccions catalanistes».

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es va afegir al condol destacant una altra vessant de la figura de Carrera: la sensibilitat amb els més desafavorits. «Era un home amb un tarannà dialogant i progressista, i compromès amb el manteniment del diàleg amb tots els sectors de la ciutat», va dir.

I des del sindicat UGT no van voler oblidar el suport que Carrera va donar als treballadors.DOL EN L'ESGLÉSIA


«Va passar pel món ajudant tothom, sense fer cap distinció.» El cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, parlava així ahir del seu darrer bisbe auxiliar. Va reconèixer la pèrdua d'«un gran col·laborador» i va destacar que sempre l'havia tingut al costat amb «disponibilitat i lucidesa». Sistach, juntament amb alguns familiars, va acompanyar Carrera en les darreres hores. Després de catorze dies a l'UCI de l'hospital de la Vall d'Hebron en estat greu, dijous el seu estat va empitjorar. Ahir, diferents membres de l'Església catòlica lamentaven la seva mort. El president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Jaume Pujol, destacava el caràcter positiu i integrador del bisbe. L'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, posava en relleu «la senzillesa humana» d'un bisbe que va saber estar al costat dels immigrats, dels moviments obrers i d'entitats catòliques. Els membres de l'Església de base també van lamentar la seva mort, ja que «era un home proper i dialogant: un català autèntic».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els sectors progressistes de l'Església recorden el bisbe com una persona «honesta»

>Una persona pietosa

>Mor un bisbe catalanista i proper

>Un home de Déu

>Al servei del país i de l'Església

>Un home de fe compromesa

>El somni del Vaticà II

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.