| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 5 d'octubre de 2022


divendres, 3 d'octubre de 2008
>

Les 1.500 finques d'Empuriabrava amb amarrador privat perdran més terreny

Uns 700 veïns es van tornar a manifestar

MAR VICENTE. Castelló d'Empúries
Els propietaris de les 1.500 finques d'Empuriabrava amb amarrador privat perdran més terreny que la resta de cases de la marina. El problema és que en aquest miler de casos els amos de les cases van inundar part del terreny i ara el tros inundat passarà a ser de l'Estat. Ahir uns 700 veïns van tornar a protestar contra la delimitació dels canals.

+ La manifestació, un paracaigudista amb una bandera europea, la crema d'escriptures i algunes pancartes. Foto: LL. SERRAT

La majoria de propietaris amb cases afectades per l'atermenament que aquesta setmana ha dut a terme el Servei de Costes de l'Estat hauran de deixar –si el procés tira endavant– sis metres de servitud de pas, cosa que significa que no en perden l'ús ni es tirarà a terra, però que l'Estat ho preveu com a públic. En total les cases afectades són unes 4.500, però entre aquestes, l'associació de propietaris d'amarradors calcula que n'hi ha unes 1.500 que estaran més afectades. «Aquestes finques estan inscrites al registre de la propietat i ara estaran dins de domini públic, per això protestem amb una crema simbòlica d'escriptures», explicava el secretari de l'associació que agrupa els afectats, Tim Pelters.

El problema d'aquest miler de finques és que en el seu moment els propietaris en van inundar una part per fer-hi amarradors privats. Però ara l'Estat diu que la llei de Costes preveu que sigui públic «tot el terreny guanyat pel mar». Seguint aquesta norma totes aquestes parts inundades passen a ser de l'Estat, tot i que els veïns van pagar tots els metres quadrats de la finca, inclosa la part inundada.

Per protestar contra aquesta situació i contra l'acte d'atermenament que ha fet l'Estat durant quatre dies a Empuriabrava –de fet, ahir es van fer les últimes convocatòries–, uns 700 veïns es van manifestar pels carrers de la marina. Després de fer una crema simbòlica d'escriptures, van fer una marxa lenta amb crits contra l'Estat, xiulets, casserolades i en què portaven crespons negres i pancartes amb lemes com «els Canals són nostres», «Empuriabrava RIP» o «Estat fora».CENDRES A LA BOCANA
Els manifestants van avançar per l'avinguda Joan Carles I fins a la bocana, on els veïns van llençar les cendres de les escriptures a l'aigua. La protesta va estar acompanyada d'una comitiva de cotxes amb remolcs que transportaven barques. També un paracaigudista va saltar amb una bandera europea.

Els organitzadors no descarten que hi hagi noves mobilitzacions a partir d'ara tot i que l'acte d'atermenament ja ha acabat. Durant un mes es poden presentar al·legacions.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.