| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


dimarts, 30 de setembre de 2008
>

Editen les conferències de «Girona i la guerra del Francès»

Es publica en el marc dels actes del bicentenari del conflicte

L. PORTAL. Girona
Les conferències, que es van celebrar entre el 3 d'abril i el 15 de maig d'enguany sota el títol Girona i la Guerra del Francès (1808-1814), han estat editades ara pel servei municipal de publicacions de l'Ajuntament de Girona. Es tracta del tercer volum que recull el cicle conferències a l'Arxiu Municipal.


+ La imatge que il·lustra la portada del llibre sobre la guerra del Francès. / Foto: C.R.D.I.

Un total de sis conferències que es van impartir entre abril i maig han estat recollides en aquesta nova publicació del servei municipal de publicacions.

Les conferències van ser Com estudiar la guerra del Francès a Girona, a càrrec de Jordi Bohigas, professor de la Universitat de Girona (UdG); Napoleó i la seva època, per Anna M. Garcia, catedràtica d'història contemporània de la UdG; Els setges de Girona de 1808 i 1809, per Lluís M. de Puig, historiador i senador; Els efectes socials i econòmics de la guerra del Francès a les comarques gironines, per Rosa Congost, catedràtica d'història econòmica de la UdG; La ciutat de Girona i la guerra del Francès: urbanisme i arquitectura, per Ramon Ripoll, professor d'arquitectura de la UdG, i Memòria i mite del setges de Girona, 1808-2008, per Genís Barnosell, professor d'història contemporània de la UdG.

El pròleg ha anat a cura de l'alcaldessa Anna Pagans, que es refereix en línies generals al fet històric de la guerra del Francès i a les repercussions que va tenir aleshores en la població i en el desenvolupament de la ciutat. Pagans fa balanç del resultat de les conferències, però també tracta de la celebració del bicentenari i de la necessitat de transmetre als nens i joves el coneixement sobre aquest conflicte transcendent per a Girona.

La introducció ha estat escrita pel mateix Genís Barnosell, que incideix en la necessitat d'aprofitar el 200 aniversari per desvincular la guerra i els setges de la interpretació que se'n va fer en el franquisme.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.