| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de setembre de 2021


dissabte, 27 de setembre de 2008
>

La poesia d'amor optimista d'Eva Baltasar s'endú el Miquel de Palol

Es tracta del primer poemari de l'autora, es titula «Laia» i és de caràcter lèsbic

LAURA PORTAL. Girona
Eva Baltasar va resultar guanyadora del XXXI Premi Miquel de Palol de Poesia. Nascuda a Barcelona el 1978, es va presentar als premis literaris de Girona amb l'obra Laia, el seu primer poemari. Es tracta d'un recull de poemes sobre l'amor i adreçats a una dona. Entre les seves influències literàries, Baltasar va esmentar Miquel Martí i Pol o Maria-Mercè Marçal, però també va esmentar filòsofs com ara Hannah Arendt i Raimon Panikkar. Explicat per ella mateixa, la seva poesia tracta un tema clàssic com és l'amor, però amb un to optimista, és a dir que no hi ha lloc per a l'altre gran clàssic dels poetes, el desamor.


+ La poeta Eva Baltasar, ahir a Girona. Foto: MANEL LLADÓ

«Es tracta d'un poemari amorós adreçat a una dona. L'amor per aquesta dona fa evident la bellesa de la vida, de les paraules, i també la plenitud dels sentiments i les sensacions.» Així definia, ahir al migdia, Eva Baltasar la seva primera obra poètica, publicada amb el títol de Laia. Formalment, va destacar que emprava versos decasíl·labs.

L'autora, a més d'aquest recull poètic, ha escrit sobre filosofia i poesia en diferents articles, com ara Miquel Martí i Pol entre les «clares paraules» d'una mare, publicat a Temps d'Educació; Antígona. Palabra viva y acción silenciada de una mujer política, publicat a Publicacions de la Universitat de Barcelona; Gabriela Mistral, desde la soledad de Lucila Godoy, en la mateixa publicació universitària, i un article sobre Edgar Morin: La tête bien faite, a Temps d'Educació.

A més, també va publicar el poema Faig poesia, a La catalana de lletres.

Al marge de la seva producció literària, Baltasar va estudiar pedagogia a la Universitat de Barcelona i la Universitat Lliure de Berlín. Ha treballat a la Universitat de Barcelona, en l'edició de la revista Temps d'Educació. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un Bertrana contra el pecat d'estimar

>El Cerverí de lletra inèdita, desert

>El premiat més jove de la història dels premis

>El Carles Rahola s'atorga a un assaig sobre Montaigne

>La nit de l'Adrià

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.