| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de desembre de 2018


dissabte, 27 de setembre de 2008
>

La Casa Bloc ja no té el nyapANNA BALLBONA. Barcelona

+ L'espai que ha deixat l'edifici fantasma, ja enderrocat, de la Casa Bloc. Foto: QUIM PUIG

El 15 de juliol passat va començar l'enderroc de l'anomenat edifici fantasma de la Casa Bloc, que no era altra cosa que el nyap que el franquisme va annexar a l'immoble principal del GATPAC a Barcelona. Ara aquest nyap ja és història, i al passeig de Torres i Bages, al barri de Sant Andreu, on estava situat, es pot veure l'espai que ha deixat lliure l'edifici ara enderrocat, que tenia 25 habitatges.

S'ha de recordar que l'edifici fantasma annex a la Casa Bloc es va construir l'any 1948 per allotjar famílies d'agents de la Policía Nacional. De les 24 famílies que encara hi vivien, 22 van ser reallotjades en pisos de la Casa Bloc i l'Incasòl va tancar un acord econòmic amb dues més.

Ara l'Incasòl està fent el projecte per remodelar l'espai que ha quedat lliure, que es destinarà a una zona enjardinada. També està en fase d'estudi la instal·lació en aquesta zona d'un centre d'interpretació del GATPAC, tal com va anunciar la regidora del districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú. Projectada pels arquitectes Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana, la Casa Bloc és una de les perles del GATPAC a Barcelona.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.