| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


divendres, 26 de setembre de 2008
>

Tornen a posar al mercat l'aigua de Salenys, que es va deixar d'embotellar fa 22 anys

Les instal·lacions, que s'inauguren avui, són a Llagostera

IMMA BOSCH. Llagostera
L'aigua de Salenys, un aigua mineromedicinal natural que entre els anys 1923 i 1986 s'embotellava a Santa Cristina d'Aro torna a sortir al mercat avui. L'empresa ara és propietat d'una societat que porta el mateix nom de l'aigua, està formada per cinc socis i preveu embotellar, per ara, 40.000 litres d'aigua que es vendran en restaurants i algun supermercat.


+ L'empresa va començar ahir a embotellar l'aigua de Salenys. Foto: JOAN SABATER

Aigua de Salenys, era una empresa que va fundar «Palahí de Sant Feliu de Guíxols» i la seva aigua natural amb gas es distribuïa a la zona, principalment entre Llagostera i Calonge. L'empresa que aleshores embotellava uns 3.000 litres diaris, va funcionar entre els anys 1923 i 1986 i va tancar portes «perquè les instal·lacions requerien unes reformes que l'empresa no va voler fer», segons va explicar ahir Miquel Comas, un dels socis.

Ara fa vint anys es va crear la societat Aigües de Salenys SL formada per cinc socis. «Vam fer un pou nou a 60 metres de profunditat que treu 9.000 litres d'aigua a l'hora i quan vam veure que teníem més producte vam decidir tirar endavant», va assegurar Comas. Ahir va ser el primer dia que l'empresa funcionava i la inauguració és avui a les 12 del migdia.

L'aigua de Salenys és una aigua amb gas natural «que no té cap tractament ja que surt de sota terra amb aquest gas». «Simplement la traiem del pou, la posem als dipòsits per deixar-la descansar i marxi el ferro –porta 33 mil·ligrams de ferro per litre d'aigua– i posteriorment l'embotellem», va dir Comas. Es comercialitzarà en ampolla de vidre de 33 cl, de mig litre i de litre «amb tot el seu gas», però també es farà una gamma d'aigua amb menys gas.

De moment, Aigües de Salenys només té un treballador –una biòloga– i per dur a terme la producció ha contractat una empresa oficial «que farà els primers embotellaments». Posteriorment, segons va assegurar el soci, «quan es vegi com va la venda, es contractaran persones fixes». Calculen que l'empresa haurà de tenir 14 treballadors dividits en dos torns. Les instal·lacions d'Aigües de Salenys, de 520 metres quadrats construïts estan situades al polígon industrial del veïnat Penedes de Llagostera. La comercialització es farà principalment en restaurants de tot Catalunya però també preveuen arribar a restaurants de l'Estat espanyol i també en supermercats. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un museu amb la maquinària antiga

>Aigua amb gas a Llagostera.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.