| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 10 de desembre de 2023


dimecres, 24 de setembre de 2008
>

Maresme. Denuncien uns aparcabicicletes nous a Palafolls perquè «denigren» les dones

Simulen un cos agenollat i s'han instal·lat davant el Casal de la Dona, que s'inaugurarà diumenge

TERESA MÁRQUEZ. Palafolls
El grup municipal d'ERC de Palafolls, a l'oposició, ha qualificat de «sexistes i vexatoris» els aparcaments de disseny per a bicicletes instal·lats davant la nova seu del Casal de la Dona. Els aparcabicicletes simulen una figura humana de mig cos agenollada i els republicans els consideren «una desafortunada mostra de mal gust contra les dones». ERC assegura que es fa ressò dels comentaris que els han fet arribar tant gent de l'entitat com altres veïns del poble i reclamen al govern encapçalat per Valentí Agustí (PSC) que els retiri. L'alcalde considera excessiva la crítica, però diu que si molesten la gent del Casal de la Dona els traurà.


+ Detall del polèmic aparcabicicletes davant el Casal de Dones de Palafolls. Foto: EL PUNT

Disseny innovador i divertit o exercici de mal gust. La instal·lació dels pàrquings per a bicicletes a la porta de la nova seu del Casal de la Dona de Palafolls ha dividit les opinions. Els aparcaments simulen un cos agenollat i molts hi han vist la figura d'una dona «en una connotació sexual vexatòria del tot inacceptable». Els primers a erigir-se en contra de l'estructura han estat els membres d'ERC. El seu únic representant a l'Ajuntament, Jordi Pedemonte, ha explicat que el grup recull les queixes que els han fet arribar diferents membres del Casal de la Dona. «És un veritable exemple de denigració cap a la dona que, a més, s'accentua pel lloc on s'han instal·lat», apunta, i assenyala l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), com a principal responsable de la situació. «Un cop més ha volgut deixar la seva empremta amb una nova demostració de mal gust», insisteix el regidor, que hi afegeix: «Tothom coneix l'afany de protagonisme i de ser el centre d'atenció de l'alcalde, però aquest cop no podem obviar aquest error imperdonable.»

En aquest sentit, en el ple de divendres ERC exigirà a l'alcalde que «retiri immediatament aquest aparcament per a bicicletes, n'instal·li un de normal i es disculpi especialment davant el col·lectiu femení».

Per la seva banda, Valentí Agustí ha volgut treure importància a la polèmica. L'alcalde ha reconegut que el disseny «pot tenir moltes interpretacions», però ha afirmat que «en cap cas s'ha fet per ofendre ningú i molt menys per faltar al respecte a cap col·lectiu». L'estructura de ferro és obra del ferrer Manuel Medina, que és autor de la majoria de dissenys urbans del municipi i que s'ha caracteritzat per les propostes agosarades, com ara el piano de ferro penjat dalt de l'escola de música i la paperera amb forma d'ou. «Si la gent del Casal de la Dona em demana que es tregui l'aparcament, no hi haurà cap problema i es retirarà», assegura Agustí. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un Casal de la Dona construït per dones

>Polèmica a Palafolls pel disseny d'un aparcabicicletes en forma de cul de dona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.