| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de juliol de 2022


dimecres, 24 de setembre de 2008
>

Polèmica a Palafolls per uns aparcabicicletes nous que tenen forma de cul de dona

S'han instal·lat davant el Casal de la Dona

TERESA MÁRQUEZ. Palafolls
El grup municipal d'ERC de Palafolls, a l'oposició, ha qualificat de «sexistes i vexatoris» els aparcaments de disseny per a bicicletes instal·lats davant la nova seu del Casal de la Dona. Els aparcabicicletes simulen una figura humana de mig cos agenollada i els republicans els consideren «una desafortunada mostra de mal gust contra les dones».


+ Detall del polèmic aparcabicicletes. Foto: EL PUNT

Disseny innovador i divertit o exercici de mal gust. La instal·lació dels aparcabicicletes a la porta de la nova seu del Casal de la Dona de Palafolls ha dividit les opinions. Els aparcaments simulen un cos agenollat i molts hi han vist la figura d'una dona «en una connotació sexual vexatòria del tot inacceptable». Els primers a erigir-se en contra de l'estructura han estat els membres d'ERC. El seu únic representant a l'Ajuntament, Jordi Pedemonte, ha explicat que el grup recull les queixes que els han fet arribar diferents membres del Casal de la Dona. «És un veritable exemple de denigració cap a la dona que, a més, s'accentua pel lloc on s'han instal·lat», afirma, i assenyala l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), com a principal responsable de la situació. «Un cop més ha volgut deixar la seva empremta amb una nova demostració de mal gust», insisteix el regidor, que hi afegeix: «Tothom coneix l'afany de protagonisme i de ser el centre d'atenció de l'alcalde, però aquest cop no podem obviar aquest error imperdonable.»

En aquest sentit, en el ple de divendres ERC exigirà a l'alcalde que «retiri immediatament aquest aparcament per a bicicletes, n'instal·li un de normal i es disculpi especialment davant el col·lectiu femení».

L'alcalde ha reconegut que el disseny «pot tenir moltes interpretacions», però ha afirmat que «en cap cas s'ha fet per ofendre ningú i molt menys per faltar al respecte a cap col·lectiu». L'estructura de ferro és obra del ferrer Manuel Medina, que és autor de la majoria de dissenys urbans del municipi i que s'ha caracteritzat per les propostes agosarades, com ara el piano de ferro penjat dalt de l'escola de música i la paperera amb forma d'ou. «Si la gent del Casal de la Dona em demana que es tregui l'aparcament, no hi haurà cap problema i es retirarà», assegura Agustí. NOTÍCIES RELACIONADES

>Construït per dones

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.