| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 22 d'octubre de 2017


dimarts, 23 de setembre de 2008
>

El suposat cas d'assetjament immobiliari del carrer Vallespir, a Sants, arribarà a judici a l'octubreCLARA RIBAS. Barcelona

El judici per decidir si un bloc del carrer Vallespir, al barri de Sants, ha de ser reparat o declarat en ruïna, se celebrarà el proper 16 d'octubre. Així ho va acordar ahir el jutge, en la vista prèvia, en la qual les dues parts implicades, els cinc inquilins i els propietaris, no es van posar d'acord sobre una possible solució negociada.

Segons va explicar ahir l'advocada dels inquilins, Vanessa González, en la vista es van sol·licitar més peritatges i també es van proposar diverses proves que han de portar a demostrar si les reparacions que cal realitzar a l'edifici superen el 50% del valor de la finca o si, com diuen els veïns, no arriben a aquesta xifra i, per tant, es descarta la declaració en ruïna.

El suposat cas d'assetjament immobiliari del carrer Vallespir va sortir a la llum el passat mes de maig, quan els inquilins van denunciar que la propietat no només no arreglava els desperfectes que hi ha a l'edifici, sinó que havia obert un procés judicial per rescindir-los els contractes de lloguer –vitalicis i de renda baixa– que tenen subscrits. L'advocada dels amos nega cap cas d'assetjament i justifica la demanda pel fet que l'immoble està en ruïna.

La situació s'ha anat tensant i hi ha hagut diverses demandes per amenaces i coaccions que, fins ara, han estat desestimades. L'últim pas el va fer la propietat amb l'inici de l'actual procés judicial. Helena Costa, advocada dels propietaris, ha explicat que un informe tècnic –encarregat per ells– va dictaminar que l'edifici està en ruïna. És a dir, que les obres de reparació que s'hi haurien de fer superen el 50% del valor de l'immoble. Per la seva part, els veïns van encarregar un altre estudi que assegurava que les obres que s'han de fer a la finca no superen el 13% del seu valor.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.