| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 d'agost de 2022


divendres, 19 de setembre de 2008
>

La Comissió Europea elogia el model lingüístic de Catalunya

Manifestació a Brussel·les en defensa del català el 7 de març

SERGI PICAZO ACN. Barcelona
El debat sobre la persecució del castellà a Catalunya va arribar ahir a Brussel·les. Però la Comissió Europea va deixar clar que el model lingüístic funciona a la perfecció i que no ha rebut cap queixa sobre discriminació del castellà. Malgrat les campanyes de la Brunete mediática i de Ciutadans, la política lingüística de la Generalitat va rebre el suport de la màxima institució europea.


+ El comissari europeu de Multilingüisme, Leonard Orban. / Foto: CE

El comissari europeu de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban, va elogiar el model lingüístic de Catalunya i va treure importància a les campanyes i queixes per una suposada persecució o discriminació del castellà. «Romanesos que viuen a Barcelona m'han explicat que estan impressionats per la capacitat de molta gent de canviar d'una llengua a una altra sense cap dificultat i sense ni tan sols adonar-se que ho estan fent», va assegurar Orban.

El comissari europeu va dir que viure a Catalunya sense parlar la llengua catalana no suposa cap problema al carrer, al contrari del que han denunciat partits polítics com el PP i Ciutadans. A més, va recordar que la Comissió ha traduït al català el web de la seva representació a Barcelona.BRUSSEL·LES, 7 DE MARÇ
Els promotors del Bloc Gran del Sobiranisme –militants de CDC, ERC o de la Intersindical– volen «convocar 10.000 catalans» a Brussel·les per una manifestació en defensa del català el 7 de març, una data propera a les eleccions al Parlament Europeu, que es faran al març o a l'abril. Més de mil persones ja havien donat ahir suport a la campanya a través del grup creat al web Facebook.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Comissió Europea avala la política lingüística de la Generalitat

>La Comissió Europea avala la política lingüística de la Generalitat

>La Comissió Europea avala la política lingüística de la Generalitat

>La Comissió Europea avala la política lingüística de la Generalitat

>Europa avala la política lingüística de la Generalitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.