| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 16 d'octubre de 2021


dissabte, 13 de setembre de 2008
>

Podrien multar amb fins a 1.500 euros uns brètols que van robar l'estelada de Figueres

Els serveis municipals van substituir l'ensenya ràpidament

JORDI COLOMER. Figueres
Quatre joves malfactors anticatalans van robar l'estelada que el consistori havia hissat a la plaça de Lluís Companys de Figueres amb motiu de l'Onze de Setembre, i ara, com que han estat enxampats, podrien haver de pagar una multa d'entre 750 i 1.500 euros. Els lladregots són de Blanes, Figueres, Castelló d'Empúries i Sant Miquel de Fluvià.

Els quatre suposats brètols espanyolistes que van sostreure l'estelada tenen edats compreses entre els 17 i els 24 anys, i només un és resident a Figueres. Els altres tres acusats també són, però, nats a Girona. Són de Castelló d'Empúries, Sant Miquel de Fluvià i de Blanes. Concretament, se'ls ha denunciat per incompliment de l'ordenança de civisme i convivència, i la multa que podrien haver de pagar oscil·la entre els 750 i els 1.500 euros. L'article infringit és en concret el 29, que estableix que «es respectarà l'arbrat i les plantacions de tota mena, així com totes les instal·lacions complementàries: escultures, fonts, instal·lacions d'enllumenat i de joc, tanques, papereres i mobiliari urbà, a més d'altres elements destinats a l'embelliment o utilitat dels espais públics».

Els fets van tenir lloc c primera hora de la tarda. De seguida es va detectar que algú havia robat l'ensenya i el pal en què estava hissada, i un veí va aconseguir gravar els lladregots, la qual cosa va permetre una ràpida detenció dels responsables per part de la Guàrdia Urbana, que va poder identificar-los.

Després del robatori, els serveis municipals van hissar de seguida una nova estelada, que va onejar durant la resta de la Diada amb plena normalitat, i sense que patís cap altre intent de robatori per part d'uns nous desaprensius.PETITA POLÈMICA A LLORET
Tot i que l'equip de govern havia informat abans de la Diada que l'estelada onejaria en un lloc ben visible a la plaça de la Vila, finalment es va penjar en el Museu del Mar, a l'altra punta del passeig Verdaguer. El regidor d'Esquerra de Lloret, Eduard Coloma, es va mostrar «desil·lusionat» per aquest fet, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, en considerar que l'estelada estava «amagada». Coloma va preguntar-se si hi havia pressions per part del PP d'arrere d'això. Els dos regidors del Partit Popular governen a Lloret juntament amb CiU.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Multa de fins a 1.500 euros per haver robat l'estelada a Figueres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.