| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 30 de gener de 2023


divendres, 12 de setembre de 2008
>

Fins a 1.400 euros mensuals per una plaça en una residència universitària a Barcelona

La capital catalana és la segona ciutat de l'Estat amb els preus més cars

LAURA DÍAZ ROIG. Barcelona
Un estudi realitzat per la revista Consumer Eroski en 86 residències universitàries i col·legis majors de 18 ciutats de l'Estat espanyol conclou que Barcelona és la segona ciutat més cara després de Madrid. De fet, l'habitació més cara de tot l'estudi es va trobar en una de les residències d'aquesta ciutat. Tot i així, la nota global obtinguda pels centres de la capital catalana és només «acceptable», ja que falten millores en accessibilitat per a discapacitats, seguretat i prestació de serveis.


+ A la imatge, dues estudiants en una residència universitària de Barcelona. Foto: QUIM PUIG

Marxar de casa per començar una carrera universitària és cada vegada més car i no està a l'abast de tots els estudiants. A Barcelona, l'anàlisi s'ha centrat en deu residències privades, d'entre les més de 80 que hi ha a la ciutat. La capital catalana és la segona ciutat més cara: una habitació individual amb bany i pensió completa ascendeix a una mitjana de 822 euros, quasi 200 euros més que la mitjana de l'Estat, però 75 menys que a la ciutat de Madrid. A més, l'habitació més cara de l'estudi es va trobar a Barcelona, per 1.418 euros mensuals, una xifra set vegades superior a l'habitació més barata, localitzada a Sevilla i que costava 230 euros al mes.

L'estudi es va realitzar sol·licitant informació als directors i responsables de cada centre. A més, uns experts es van fer passar per clients interessats i van visitar les 86 instal·lacions durant aquest mes de juliolAVALUACIÓ «ACCEPTABLE»


La valoració mitja de les residències barcelonines és d'un «acceptable», la mateixa que la nota global de l'Estat, però per sota de moltes altres ciutats com ara Vitòria o Múrcia.

De totes les variables avaluades la valorada amb nota baixa és l'accessibilitat, ja que 9 dels deu centres analitzats no disposen d'habitacions ni de banys adaptats per a possibles residents amb discapacitat física. La seguretat i la dotació de serveis que s'ofereixen als clients tampoc són els punts forts de les residències de Barcelona. Segons els autors de l'estudi, el 20% dels centres no tenen sistemes d'alarma, sortides d'emergència ni servei de recepció. Tan sols en un 40% s'hi poden trobar instal·lacions esportives, i només un 10% tenen garatge i cafeteria.

Tot i així, la neteja i el manteniment de les instal·lacions està qualificada amb un «bé». Les habitacions i les zones comunes acostumen a ser netes i, en general, els edificis estan ben conservats. També la informació ha aconseguit una bona nota, ja que el tractament rebut va ser satisfactori i les condicions d'admissió hi són correctes: en tots els centres és indispensable una entrevista amb l'estudiant, i en un 90% dels casos també amb els pares. Només en un 10% dels casos s'observa l'expedient. Finalment, en cap cas es valora la renta ni les condicions socials i familiars. NOTÍCIES RELACIONADES

>Una plaça en una residència universitària de Barcelona costa fins a 1.400 euros

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.