| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


divendres, 12 de setembre de 2008
>

Ascó I diu que està neta de partícules radioactivesACN. Ascó

El portaveu de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), Eugeni Vives, va afirmar que la central nuclear d'Ascó I «ja està neta» de partícules radioactives, després d'haver fet una anàlisi exhaustiva i treballs de neteja a la planta. Segons Vives, l'empresa ha revisat «gairebé tota la central», i ha expressat la voluntat del titular perquè «un succés d'aquest tipus no es repeteixi». El comitè local d'informació d'Ascó es va reunir dimecres per informar de les actuacions fetes després de la fuita de partícules radioactives, i l'alcalde d'Ascó va explicar que el territori «recupera la confiança perduda». Pel que fa a les mesures que s'han adoptat fins ara, Vives va remarcar que «el més important és que la central està neta» i que el titular de la planta considera que un succés d'aquestes característiques «no pot repetir-se». El portaveu ha negat que la central «tapés o ocultés» la fuita de partícules que es va produir al novembre passat «perquè no es va detectar fins a l'abril, quan es va notificar al Consell de Seguretat Nuclear».

Per la seva banda, l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, va explicar que en el comitè local d'informació reunit dimecres hi va haver les exposicions del director de la central, César Candás, que va explicar les actuacions després de la fuita, i de representants del Consell de Seguretat Nuclear. Vidal va remarcar que el comitè «serveix sobretot per restaurar la confiança que s'havia perdut» després de la fuita. El que no es va tractar van ser les possibles candidatures de llocs per situar el magatzem centralitzat de residus nuclears.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.