| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 de juliol de 2024


dimecres, 10 de setembre de 2008
>

Educació posa en marxa en 10 zones un pla pilot per planificar millor l'oferta d'ensenyament

A la demarcació, una a Reus i una altra a la Ribera i la Terra Alta

M. BARRERA.
El Departament d'Educació ha decidit centrar-se aquest curs en la millora dels resultats dels alumnes de primària i secundària, molt qüestionats per tots els informes. Aquesta nova orientació, després que el curs passat va estar marcat per la reforma educativa, la farà sense esperar a l'aprovació de la llei d'educació a Catalunya (LEC) al Parlament.

Ahir, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va presentar el projecte de zona educativa, que en una primera fase afectarà 165 escoles i 49 instituts, 139 llars d'infants i 17 escoles d'adults, entre altres centres, de les següents localitzacions: el Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Sant Adrià de Besòs, Lleida, Granollers, Mataró, Reus i Sant Cugat. Tot i que la majoria són municipis de la demarcació de Barcelona, també s'hi inclou una zona de 40 municipis de les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, i una altra de 26 poblacions de les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Entre les competències d'aquests organismes hi haurà la planificació de l'oferta d'estudis obligatoris i postobligatoris de cada zona, i procurar que els centres educatius que pertanyen a una zona no mirin només per ells, sinó que s'impliquin per millorar els resultats de tots els alumnes de la zona educativa.TERANYINA BUROCRÀTICA


El conseller va explicar que durant el curs s'«aniran anticipant» a la LEC «iniciatives concretes respectant la legalitat vigent». L'anunci de les noves zones educatives no va ser ben rebut per Convergència i Unió, que rebutja la proposta perquè considera que es fa sense cap base jurídica, suposa crear una teranyina burocràtica i envaeix competències dels inspectors.

NOMÉS L'OBLIGATÒRIA
D'altra banda, ahir es va fer públic un informe que indica que només la meitat dels ciutadans de l'Estat de 25 a 65 anys han acabat els estudis obligatoris (primària i la primera etapa de secundària). El percentatge està vint punts per sota de la mitjana de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i de la Unió Europea. L'Estat només es col·loca al davant de Portugal (72%) i Mèxic (78%) entre la trentena d'estats que el componen per elaborar l'informe Panorama de l'Educació.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.