| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de setembre de 2021


diumenge, 7 de setembre de 2008
>

Flix, Ascó i Riba-roja amenacen de tallar la via si redueixen el servei a les estacions

Una altra de les mesures seria concentrar-se a l'entrada de la nuclear, tot i que primer negociaran amb Foment i Adif

ROMÀ ROFES. Flix
Flix, Ascó i Riba-roja es plantegen accions contundents de protesta si Adif no fa marxa enrere en la seva pretensió de deixar sota mínims el servei a les estacions dels tres municipis, entre les quals hi ha talls de vies o fins i tot concentracions a l'entrada de la central nuclear d'Ascó. Tot i això l'alcalde flixanco, Pere Muñoz, va deixar clar que abans de fer aquest pas esgotaran la via del diàleg. La pròxima data clau serà el 15 de setembre, quan Muñoz, que també és membre del Senat, presentarà una queixa formal a la ministra Magdalena Álvarez a la comissió de Foment. El pal de paller de la protesta serà el fet que la zona està inclosa en els plans d'emergència nuclear i químic. Una cinquantena de persones es van concentrar ahir a l'estació de Flix, convocades per SFF-CGT.


+ L'alcalde flixanco, Pere Muñoz, s'adreça als participants de la concentració de protesta a l'estació ferroviària. Foto: D. BALAGUER

El 17 de juliol passat la direcció executiva de Circulació, pertanyent a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), va presentar un informe que preveu executar d'aquí al desembre la reducció de personal en tres estacions de la Ribera d'Ebre, i el tancament del lloc de comandament de Tarragona. L'estació d'Ascó quedaria sense personal, la de Riba-roja només tindria servei els matins de dilluns a divendres i la de Flix tindria un agent de tarda de dilluns a divendres, i de nit de dilluns a dijous.

Els motius són, segons Adif, la necessitat de fer front a la inversió en millores tecnològiques. «Adif dirà que es manté la freqüència, però a la llarga els usuaris deixaran d'agafar el tren i la freqüència disminuirà», exposa el representant de CGT a Renfe de Tarragona, Joan Ramon Ferrandis.

A més, Ferrandis recorda que la reducció del servei significaria que «no es podrien informar els clients de l'estació dels retards, ni tampoc de si hi ha hagut un accident». Les al·legacions presentades per CGT contra aquesta decisió també insistienque la zona està inclosa en els plans d'emergència químic i nuclear, i que és una via on és freqüent el pas de combois de mercaderies perilloses.

El batlle flixanco, Pere Muñoz, era present en la concentració de protesta que es va convocar ahir a l'estació de Flix, acompanyat d'una cinquantena de persones. Muñoz va insistir que els plans d'emergència seran l'argument principal en la defensa del manteniment del servei a les estacions: «Els plans diuen que en cas d'emergència s'ha de fer un confinament, i això seria impossible en aquestes poblacions si les estacions estan tancades.»MOCIÓ DE SUPORT
De moment, en la sessió plenària de dimarts que ve l'Ajuntament flixanco aprovarà una moció de suport a CGT en les seves reivindicacions per mantenir els serveis i per demanar millores a les estacions. «Les multes i impostos de les nuclears haurien de servir per donar un servei de qualitat, i no per això.» Abans de prendre decisions dràstiques, Muñoz defensa la via del diàleg amb Adif i el Ministeri de Foment per mirar de revocar aquesta decisió, «i per demanar millores a les estacions». Tot i això, ja va avançar que «una acció contundent seria que 5.000 persones talléssim la via, o ens concentréssim a l'entrada de la nuclear.

UNA TANCADA A VALLS
CGT preveu fer un parell de mobilitzacions més a Tarragona i Valls. Ferrandis va considerar «una altra mala notícia» l'eliminació de dos trens a la capital de l'Alt Camp, i la previsió de suprimir la parada del Talgo. El sindicat preveu convocar-hi també una tancada.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Muñoz: «És vergonyós que no informin els ajuntaments»

>Els usuaris de les estacions de la Ribera tallaran les vies si no es manté el servei

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.