| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


diumenge, 7 de setembre de 2008
>

Gandesa rebrà 260.000 euros per reformar el CEBE

A més, s'hi construirà un auditori amb capacitat per a 100 persones

JOSEP MEDINA. Gandesa
Membres del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE) van anunciar ahir la seua intenció de començar unes reformes al museu amb un recorregut més didàctic i, posteriorment, construir-hi un auditori. El CEBE va aprofitar la inauguració d'una exposició de maquetes de tancs i avions de guerra per exposar aquestes reformes.


+ Maurici Ruiz va presentar ahir les seues maquetes de tancs i avions de guerra, a la nova exposició de Gandesa. Foto: J.M.

Miquel Estruel, membre del CEBE, va declarar ahir durant la inauguració de l'exposició del centre, quines serien les reformes que es preveu que començaran a la tardor en aquest museu de la batalla de l'Ebre. En primer lloc, aquestes reformes tindran una primera etapa d'obres en què es tiraran les parets i es tornaran a aixecar per crear un recorregut intel·ligent, amb llums i materials audiovisuals que guiaran els visitants per les diferents etapes de la batalla de l'Ebre. «La nostra intenció és modificar el museu per crear-hi una exposició més didàctica», va afirmar el membre del CEBE.

Aquesta exposició, actualment situada en un edifici de l'any 1929 que va ser utilitzat com a hospital durant la guerra, es traslladarà temporalment a una altra part del mateix edifici, on posteriorment es preveu que es construirà un auditori amb capacitat per a 100 persones i que hauria d'estar acabat el 2010. No obstant això, Estruel va exposar la seua intenció de conservar algunes parts de l'edifici, com ara el terra, que donen una certa realitat històrica al museu.

Per fer front als costos de les reformes, el CEBE ha rebut el suport de l'Obra Social de «la Caixa», que subvencionarà el projecte amb una aportació de 100.000 euros. D'altra banda, la Generalitat donarà 160.000 euros, amb els quals es preveu que costejaran bona part de la construcció d'aquest auditori.TANCS I AVIONS DE GUERRA


El CEBE va obrir ahir una exposició que conté més de 170 maquetes de tancs i avions utilitzats durant la Guerra Civil. El barceloní Maurici Ruiz va cedir al centre les seues recreacions, que s'exposaran durant els propers cinc anys.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre rebrà 260.000 euros per fer reformes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.