Segons el president de Dipsalut, Josep Marigó, aquest programa d'actuació és únic a l'Estat i inclou tres vessants: una campanya de sensibilització, una de vigilància que inclou la col·locació d'un miler de trampes disperses per la cinquantena de municipis gironins que tenen més risc per l'arribada d'aquest insecte i, finalment, una campanya de control i eliminació. Les accions les durà a terme el Servei de Control de Mosquits, però és necessari ampliar l'equip tècnic per fer front a la demanda. Aquest organisme depèn d'una mancomunitat d'uns quinze municipis i ara, amb l'extensió de les actuacions a 35 pobles més, no es donava l'abast.
Marigó va xifrar la inversió de tot plegat en gairebé 2 milions d'euros. Va anunciar nous serveis, com ara un telèfon gratuït per atendre consultes dels ciutadans. També es farà una campanya a les escoles, en què participaran uns 7.000 alumnes de cinquè de primària.
FOCUS CONTROLATS
Pel que fa als municipis on ja s'ha detectat la presència del mosquit tigre, Marigó va dir que l'actuació d'eradicació a Roses i l'Escala ja està feta, i d'aquí a uns quinze dies se sabran els resultats, tot i que es preveuen que seran bons. I, a Lloret, els focus estan «localitzats i delimitats» però es farà un mostreig més ampli. Marigó va voler defugir l'alarmisme: «Hem previst la problemàtica, tenim recursos econòmics i no ens ha enxampat amb el peu canviat. La gent pot estar tranquil·la.»