| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 d'octubre de 2021


divendres, 5 de setembre de 2008
>

El servei de control de mosquits «pentinarà» Lloret per conèixer el grau d'afectació del mosquit tigre

Van fumigar ahir el focus localitzat a Roses, on continuaran vigilant

J. COLOMER M. VICENTE. Lloret de Mar
El servei de control de mosquits va acordar ahir amb l'Ajuntament de Lloret començar la setmana vinent els treballs per poder conèixer l'abast de l'afectació del mosquit tigre en aquesta localitat i treballar així per eradicar-lo. A més de les zones on se n'ha detectat la presència, com ara les urbanitzacions de Canyelles i la Bloch, la «batuda» s'ampliarà a altres zones que es consideren susceptibles d'haver estat afectades. A Roses, ahir es va fumigar el focus de Santa Margarida.


+ Ahir es va fumigar l'edifici on es va localitzar el focus de mosquit tigre, a la foto. Foto: M. RUIZ

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, es va reunir ahir al matí amb membres del servei de control de mosquits per consensuar els passos que s'han de fer per eradicar el mosquit tigre de la població selvatana. Les dues parts van acordar que treballaran conjuntament per portar a terme les tasques d'eradicació d'aquest mosquit, i la setmana vinent es començarà a «pentinar», segons l'alcalde, les zones de Lloret ja afectades i d'altres susceptibles de poder-ho estar mitjançant la col·locació de paranys. A més, l'Ajuntament de Lloret ha decidit que aviat iniciarà una campanya de prevenció i conscienciació entre la població lloretenca.

Segons va explicar ahir el director del servei de control de mosquits, Eduard Marquès, es faran aquestes actuacions per després poder veure com s'actua per eliminar el mosquit. «Si són adults s'aplicarà insecticida», deia Marquès, que també va afegir que si es troben larves s'aplicarà el mateix sistema que a Roses o l'Escala.

Precisament, ahir a la matinada a Roses es va fumigar la zona de Santa Margarida on es va localitzar un focus amb larves del mosquit tigre. De fet, els treballs es van dur a terme a les finques afectades i a les que hi ha al voltant. A partir d'ara es continuarà controlant que no es trobin més focus. Marquès va destacar la feina que ha fet la brigada municipal de l'Ajuntament de Roses. «L'endemà que féssim la reunió amb ells ja treballaven netejant els embornals i mirant que no hi hagués ampolles o recipients plens d'aigua que poguessin acollir algun focus», va explicar. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Pentinaran» Lloret per conèixer l'afectació del mosquit tigre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.