| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 17 de juny de 2021


dijous, 28 d'agost de 2008
>

L'ACA fa reobrir un torrent tapat per les obres del quart cinturó a Terrassa

Desautoritza l'acord que van pactar sense consultar-la l'Ajuntament i Copcisa per desviar el rierany

JORDI ALEMANY. Terrassa
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha presentat un requeriment a la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya perquè l'empresa Copcisa restableixi les condicions inicials de la llera i els marges del torrent del pla de Can Bogunyà, que ha tapat amb terres de les obres del quart cinturó. L'entitat ecologista ADENC va denunciar els abocaments tant a l'ACA com a l'Ajuntament, i aquest últim va pactar directament amb la constructora treure una part de la terra i desviar amb una rasa el rierany perquè no quedés tallat quan arribés al vial. El requeriment de l'ACA obliga l'empresa a presentar un projecte de drenatge.


+ Imatge d'ahir de les obres del quart cinturó al nord de Terrassa i un dels diversos ponts que s'hi han habilitat. Foto: J.A.

A mitjan juliol ADENC va fer públic l'informe de denúncia de l'abocament de terres al torrent del pla de Can Bogunyà, un dels diversos torrents que queden interromputs a Terrassa per les obres del quart cinturó, cansats que no tinguessin resposta de l'Ajuntament a les seves advertències. Pocs dies després el consistori i la constructora, segons explicava el regidor de Medi Ambient, Màrius Massallé, pactaven retirar una gran part de les terres que s'hi havien abocat, però aprofitar la resta per desviar el rierany fent una nova rasa fins a connectar-lo a un altre torrent, el de Ca n'Amat.

La decisió es va prendre sense consultar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat, l'administració competent en la matèria, que, després d'una visita sobre el terreny el 21 de juliol amb membres d'ADENC, va emetre un requeriment a la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya en què desautoritza l'acord entre l'Ajuntament i Copcisa, ja que demana la retirada de les terres i la restitució de les condicions inicials de la llera i els marges del torrent. A més, també es demana a l'empresa adjudicatària que presenti documentació tècnica sobre la solució per complir les mesures de drenatge que l'ACA va imposar en l'informe que va presentar, favorable a les obres del quart cinturó, ara fa dos anys. El termini per presentar aquesta documentació s'acaba la setmana vinent i després es decidirà quina és l'actuació definitiva. Els responsables de l'ACA també han assegurat que estan estudiant amb totes les parts implicades de l'obra la construcció d'una cuneta per assegurar el correcte desguàs del torrent.

El torrent del pla de Can Bogunyà queda interromput per les obres del quart cinturó just en el punt que connecta amb el torrent de Ca n'Amat. Els ecologistes denuncien que el projecte de la via no té present el drenatge del rierany i l'aigua podria, en cas de pluges, acumular-se perillosament al talús de l'autovia, mentre que l'ACA assegura que en l'informe favorable al quart cinturó fet el 2006 es proposen solucions per assegurar la sortida d'aigua. En qualsevol cas la mesura adoptada per l'Ajuntament i la constructora no és, de moment, la que tirarà endavant. NOTÍCIES RELACIONADES

>Futur parc agroforestal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.