| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'agost de 2019


dimecres, 27 d'agost de 2008
>

Es crea la xarxa de ciutats tranquil·les amb Begur i Pals, però no PalafrugellALBERT VILAR. Mungia (Biscaia)

Els ajuntaments de Begur i Pals van constituir ahir al migdia a Mungia (Biscaia), amb quatre municipis més no catalans, la xarxa de l'Estat espanyol de ciutats tranquil·les, moviment internacional sorgit a Itàlia i conegut com Città Slow. D'aquesta manera, n'ha quedat fora el municipi de Palafrugell, que al principi, juntament amb Pals i Begur, havien impulsat aquest moviment i la xarxa durant el mandat passat. «No s'adequa massa al model de Palafrugell», va recordar el portaveu del govern, Sergi Sabrià.

En la creació de la xarxa hi va participar l'alcalde de Begur, Joan Català, i del tinent alcalde de Medi Ambient i Agricultura de Pals, Àlex Creixell. Els altres municipis integrants del nou moviment, que aposta per poblacions «sense estrès», són Mungia i Lekeito (Biscaia), Rubiols de Móra (Terol) i Bigastre (Alacant). Dels municipis interessats inicialment, també n'ha quedat fora, ja que no ha fet el procés d 'autoavaluació, la població andalusa de Pozo Blanco, que està agermanada amb Palafrugell.

Ara, el següent pas, serà fer la primera assemblea dels representants dels sis municipis per elegir els càrrecs de l'entitat. Tot indica que el president serà l'alcalde de Pals, mentre que la seu de l'entitat estarà al municipi de Begur, on hi haurà la responsable tècnica, Rosa Pedret, que és la cap de l'àrea de Turisme.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.