| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'agost de 2019


dimecres, 27 d'agost de 2008
>

Blanes commemorarà el centenari de la Costa Brava amb escenes d'èpocaJORDI COLOMER. Blanes

+ La presentació, amb quatre actors vestits d'època. Foto: J.C.

Blanes celebrarà aquest divendres els actes de commemoració del centenari del bateig de la Costa Brava, fet per Ferran Agulló des del Convent de la vila. Els actes se centraran sobretot en la representació d'escenes costumistes del Blanes d'ara fa 100 anys per diferents indrets del centre. Ferran Agulló arribarà a la platja de Sant Andreu de sa Palomera cap a les sis del vespre. A partir de dos quarts de set es representaran les escenes al nucli històric, a llocs com la plaça de la Verge Maria, el carrer Ample o el passeig de Dintre. En l'escenificació hi participaran una cinquantena d'actors, que interpretaran des d'Agulló i la seva dona fins a estiuejants i terrassans.

Els actes de commemoració continuaran a la nit al Teatre, on entre els espectadors també hi haurà els actors. A dos quarts de deu, Aitor Roger, tècnic de l'Arxiu Municipal, exposarà la conferència Ferran Agulló, Blanes i el bateig de la Costa Brava. A partir de les deu està prevista la projecció del documental Costa Brava, la mirada del viatger. Posteriorment intervindran Antoni Reyes, director de l'Arxiu Municipal; Antoni Martí, documentalista, i l'alcalde, Josep Trias. Aquest documental consta de les imatges més antigues de Blanes, algunes fins i tot dels anys seixanta.

Diverses entitats del poble participen en l'esdeveniment juntament amb l'Ajuntament i l'Arxiu Municipal.A «LA VEU DE CATALUNYA»
El 12 de setembre del 1908 Ferran Agulló va escriure un article a la històrica publicació La veu de Catalunya, en el qual batejava des del Convent de Blanes la costa que avui coneixem com a Costa Brava.

La vila de Blanes commemora el centenari aquest cap de setmana, perquè el 12 de setembre hi ha l'acte central del centenari, que té lloc al Cap Roig.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.