| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 de setembre de 2022


dimecres, 20 d'agost de 2008
>

L'escriptora Rosa Regàs qualifica de «vergonyosa» la situació de l'educació a l'EstatEFE. Santander

L'escriptora Rosa Regàs va expressar ahir en un dels cursos de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) el seu pessimisme per la situació actual de l'educació, que va qualificar de «vergonyosa», i va dir que «és hora que tots els esforços es dediquin a l'educació» per sortir de la cua d'Europa en aquesta matèria. «Podem guanyar medalles olímpiques, però des del punt de vista de l'educació ens trobem a la cua, no sé què passa, però els alumnes aquí no entenen el que llegeixen», es va lamentar l'escriptora. Regàs va fer aquestes reflexions a l'aula d'estiu Ortega y Gasset de la UIMP, que ha concedit una beca als 100 millors alumnes de batxillerat perquè assisteixin durant dues setmanes a diverses conferències.

«Fins que no ens adonem que un país només canvia per l'educació i no per l'economia no hi haurà solució per a l'educació dels nostres alumnes», va comentar Regàs, que va afegir-hi que de moment «no hi veu cap sortida». «L'educació –va continuar– cada vegada està pitjor, el nivell de coneixement i d'interès dels alumnes ha anat baixant any rere any.»

Per Regàs, autora de novel·les com ara Memoria de Almator, Luna lunera i La canción de Dorotea, la reforma del batxillerat i l'aplicació del pla de Bolonya a la universitat són un «pedaç» perquè el problema és que «no sabem fer plans d'estudi». D'altra banda, la directora del curs aula d'estiu de la UIMP i catedràtica de literatura espanyola de la Universitat de Barcelona (UB), Rosa Navarro, va criticar la reducció del nombre d' hores dedicades a la literatura que tindran els alumnes de batxillerat a partir del curs que ve. Per Navarro, a més, la reforma de la universitat està orientada a «buidar de continguts» les assignatures.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.