| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


dimarts, 19 d'agost de 2008
>

Creix el nombre de tractaments de reproducció assistida a l'estiuEL PUNT. Tarragona

Les clíniques que realitzen tractaments de reproducció assistida han notat durant l'estiu un increment de la demanda i l'activitat coincidint amb l'època de les vacances de moltes parelles que volen tenir fills. Els períodes de vacances acostumen a escollir-se perquè per sotmetre's a un tractament d'aquest tipus són necessàries diverses visites al metge i requereixen dies de baixa, per la qual cosa, segons explica el responsable del laboratori de l'Instituto Murciano de Fertilidad, Miguel Ángel Fernández, «les parelles escullen els mesos d'estiu per intentar un embaràs sense haver de donar explicacions ni demanar permisos al seu centre de treball». Així, entre deu i quinze dies lliures són suficients per fer el tractament.

Segons els ginecòlegs i embriòlegs, les vacances són beneficioses per al tractament perquè «sempre es recomana tranquil·litat i relaxació». A més, moltes parelles també inicien el tractament, el cost del qual oscil·la entre els 600 i els 4.500 euros, per no haver d'explicar a la feina que tenen problemes d'infertilitat.

Les parelles que atenen les clíniques de reproducció assistida també provenen de l'estranger i aprofitant les vacances són diverses les qui viatgen a l'Estat espanyol per sotmetre's als tractaments. Segons assegura un responsable de l'Institut Marquès de Barcelona, Raül Olivares, «a Barcelona, Madrid, València i la Costa del Sol estan molt acostumats a tractar aquests pacients, i en alguns casos representen el 60% de la seva activitat». I, de fet, l'Estat espanyol és un dels països on més acudeixen les parelles que han de viatjar a un altre país per sotmetre's al tractament, conjuntament amb Suïssa, Bèlgica i Grècia. El gerent d'una clínica madrilenya, Luis Sánchez, ho atribueix a «una legislació més permissiva», que fa que siguin «italianes, angleses i franceses» les pacients estrangeres de les clíniques de l'Estat.

Segons les dades de la Societat Europea d'Embriologia i Reproducció Assistida, prop del 2% de nadons que neixen a Europa ho fan per fecundació in vitro. L'OMS calcula que entre un 2 i un 10% de parelles són incapaces de concebre un fill, però entre el 10 i el 25% tenen infertilitat secundària. A l'Estat espanyol són més de 860.000 les parelles amb infertilitat, però cada any es produeixen 16.000 nous casos, segons l'estudi Adeces. Infertilidad y tratamientos. España 2008. Les causes, analitza el mateix estudi, són el fet que s'ajorni per més tard la maternitat i els desordres en la qualitat del semen, entre d'altres.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.