| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 24 d'agost de 2019


dissabte, 16 d'agost de 2008
>

La denúncia per desaparició del noi de Blanes esquarterat es va posar tres dies després de trobar el cadàver

Diversos tatuatges van facilitar la identificació de la víctima

MARC BATALLER TURA SOLER .
La família de Jorge David Olivera Olivas, el veí de Blanes de 32 anys que va ser trobat esquarterat a Barcelona, va denunciar la desaparició del jove dilluns passat, dia 11, quan ja feia tres dies que els Mossos havien localitzat el cos en uns contenidors del carrer València. Els familiars, que no relacionaven la mort del jove amb el crim de Barcelona, van anar a la policia preocupats perquè no en sabien res des del dimecres dia 6. Uns tatuatges i l'ADN han facilitat la identificació del cos.


+ L'edifici de Blanes on vivia Jorge David Olivera. Foto: M.B.

Jorge David Olivera, que era porter de discoteca, ara també treballava de paleta amb el seu pare i tot i que ell vivia en un pis de Blanes i els seus pares a Lloret, mantenia un contacte permanent amb la família i mai estava més de dos dies sense trucar-los, recordava ahir un familiar. A partir del dimecres dia 6 la família va perdre el contacte amb Jorge David Olivera i, preocupats, dilluns, dia 11, van anar a denunciar-ne la desaparició.

Entre el dimecres 6, l'últim dia que Olivera va contactar amb els seus pare, i el dijous 7 alguns veïns recorden haver vist sang al replà del tercer segona del número 437 del carrer València de Barcelona, habitatge que s'ha comprovat que va ser l'escenari de l'assassinat. Tot i que diversos veïns van veure la sang ningú va avisar la policia perquè van pensar que algú s'havia ferit i no es van imaginar que haguessin mort ningú. El divendres dia 8 al migdia, un indigent que remenava les escombraries als contenidors que hi ha davant mateix del bloc de pisos va descobrir trossos humans i va córrer a avisar els veïns que es van encarregar d'alertar els Mossos. Les restes de la víctima eren repartides en una maleta i bosses que van ser recollides en dos contenidors.

Els Mossos van recollir molts indicis que els van permetre encarrilar la identificació de la víctima i dimarts passat, quan ja hi havia constància de la denúncia formal presentada per la família, van interrogar el seu pare i el seu germà. A través de la descripció dels tatuatges que duia Jorge David Olivera que van fer els familiars i també una noia amb qui sortia recentment, es va fer una primera identificació positiva, tot i que en cap moment, es va permetre que la família veiés el cos ni els van explicar les circumstàncies de la mort. Però també es van agafar mostres d'ADN de la saliva del germà que, segons han comunicat a la família, també confirmen que la víctima és el jove de Blanes.

El cotxe del jove va ser localitzat en un pàrquing molt proper al lloc on es va cometre el crim i on va ser trobat el cos. Una familiar d'Olivera va poder anar a recollir el vehicle després que la policia científica l'inspeccionés per mirar de trobar-hi indicis.

El jutjat encara no ha entregat el cos a la família per fer els funerals i els Mossos demanen als familiars que esperin fins que hagin aclarit el cas. Els investigadors intenten aclarir el mòbil del crim i segueixen la pista dels assassins a partir de l'escenari del crim. El pis tercer segona del 437 de carrer València, segons els veïns, era ocupat per una família de sud-americans, un matrimoni i una filla, tot i que la mare i la noia no hi solien ser gaire. Es dóna la circumstància que els inquilins del pis estan en parador desconegut des del dijous dia 7 d'agost. Tot apunta que les restes esquarterades del jove van ser llençades al contenidor divendres dia 7 a la matinada, quan ja havia passat el camió de la recollida nocturna perquè si l'haguessin tirat abans l'indigent no l'hauria trobat. L'any passat, una altra veïna de Blanes, la dominicana María Núñez Gómez, va ser assassinada, partida en dos i tirada al contenidor presumptament per José Martín Caballero, que havia contractat els seus serveix sexuals. En aquell cas, els Mossos van recuperar el cos a l'abocador de Lloret després de dies de recerca. NOTÍCIES RELACIONADES

>La família del noi de Blanes esquarterat n'havia denunciat la desaparició

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.